A mousse egy francia desszert, nem más, mint egy könnyed és légies csokoládéhab. Meg kell vallanom, hogy soha, de soha nem készítettem még el ezt a fajta édességet, sőt még nem is kóstoltam. Úgyhogy itt volt az ideje, hogy ezt a tendenciát felrúgjam és én, mint csoki imádó elkészítsem és megízleljem, hogy milyen is valójában ez a híres desszert.

Az interneten rengeteg – már bocsánat – nyálcsorgató képpel találkoztam, és a rengeteg elkészítési tipp közül én a lentebb megosztott receptet választottam. Nem is szaporítom tovább a szavakat, lássuk, hogy milyen hozzávalók is szükségesek az elkészítéshez.

Hozzávalók a csokoládé mousse-hoz

  • 200 g étcsokoládé (minél jobb minőségű a csokoládé, annál finomabb lesz a végeredmény)
  • 200 ml tejszín
  • 50 g vaj
  • 1 csipet só
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor

Lássuk, hogyan készül ez a habos és könnyed csokoládé mousse

Az étcsokoládét daraboljuk fel, majd vízgőz felett a vaj hozzáadásával olvasszuk össze. Ezután tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt verjük kemény habbá, ha meg vagyunk vele tegyük hűtőbe.

A tojásokat válasszuk ketté, és ezután csak a fehérjével dolgozunk tovább. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet só és a cukor hozzáadásával.

Ha a csokoládé kihűlt, vegyük elő a tejszínt a hűtőből és először csak az egyik részét keverjük hozzá, majd ha ezzel meg vagyunk, jöhet a maradék. Aztán a tojásfehérjére lesz szükségünk, ezt is adjuk hozzá a csokis krémünkhöz.

Végül a tálalás következik, személy szerint én poharakba töltöttem a végeredményt és kb. 3 órán át hűtöttem. ÍME:

Csokoládé Mousse

A recepthez az ötletet:

Mindmegette oldala adta!

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Éva
3 éve

😍 👏 Nagyon jól néz ki, én is szoktam készíteni, tortába is, fehér- és tejcsokiból is! 🙂

2
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x