A mousse egy francia desszert, nem más, mint egy könnyed és légies csokoládéhab. Meg kell vallanom, hogy soha, de soha nem készítettem még el ezt a fajta édességet, sőt még nem is kóstoltam. Úgyhogy itt volt az ideje, hogy ezt a tendenciát felrúgjam és én, mint csoki imádó elkészítsem és megízleljem, hogy milyen is valójában ez a híres desszert.
Az interneten rengeteg – már bocsánat – nyálcsorgató képpel találkoztam, és a rengeteg elkészítési tipp közül én a lentebb megosztott receptet választottam. Nem is szaporítom tovább a szavakat, lássuk, hogy milyen hozzávalók is szükségesek az elkészítéshez.
Hozzávalók a csokoládé mousse-hoz
- 200 g étcsokoládé (minél jobb minőségű a csokoládé, annál finomabb lesz a végeredmény)
- 200 ml tejszín
- 50 g vaj
- 1 csipet só
- 3 db tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor
Lássuk, hogyan készül ez a habos és könnyed csokoládé mousse
Az étcsokoládét daraboljuk fel, majd vízgőz felett a vaj hozzáadásával olvasszuk össze. Ezután tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá, ha meg vagyunk vele tegyük hűtőbe.
A tojásokat válasszuk ketté, és ezután csak a fehérjével dolgozunk tovább. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet só és a cukor hozzáadásával.
Ha a csokoládé kihűlt, vegyük elő a tejszínt a hűtőből és először csak az egyik részét keverjük hozzá, majd ha ezzel meg vagyunk, jöhet a maradék. Aztán a tojásfehérjére lesz szükségünk, ezt is adjuk hozzá a csokis krémünkhöz.
Végül a tálalás következik, személy szerint én poharakba töltöttem a végeredményt és kb. 3 órán át hűtöttem. ÍME:
A recepthez az ötletet:
Mindmegette oldala adta!
😍 👏 Nagyon jól néz ki, én is szoktam készíteni, tortába is, fehér- és tejcsokiból is! 🙂
Igen nagyon jó állagú krém, habos és könnyed. Biztos, hogy fogok még készíteni én is! 🙂