Áfonyás csokis muffin
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Az áfonya számos jótékony hatással bír, pl. vérnyomás csökkentő, cukorbetegséget gátló, és mivel nagyon magas az antioxidáns tartalma, a rák kialakulását csökkentő szerepe is ismert. Természetesen nem biológia órát szeretnék tartani, de jó, ha tisztában vagyunk egyes hozzávalók pozitív tulajdonságaival.
Úgyhogy nem csak ettől felbuzdulva, hanem mert tényleg szeretem az áfonyát az udvarunkban már el is ültettünk egy kis ágacskát, ami talán az évek folyamán csak növekedni és növekedni fog és telis tele lesz ezzel a fincsi gyümölccsel.
Így, hogy a témánál maradjunk, a mai napra egy áfonyás csokis muffin receptet hoztam nektek, ami valóban egy piros pontos recept. A végeredmény egy szuper puha, könnyed tészta, amely után aztán tényleg nem kapkodjuk a levegőt! Mutatom is hogyan készül!
Hozzávalók kb. 20 db áfonyás csokis muffinhoz
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 egész tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl tej
- 7 dkg sütésálló csokicsepp
- 15-20 dkg áfonya
Lássuk, hogyan is készülnek ezek az áfonyás csokis muffinok
Első körben egy tálban a lisztet és a sütőport keverjük össze.
Egy másik tálban a tojásokat és a cukrot robotgéppel fehéredésig habosítsuk ki. Ehhez aztán adjuk hozzá a csipet sót, az étolajat és a tejet, majd a lisztes sütőporos keveréket. Jól dolgozzuk össze, végül mehet bele a csokicsepp és az áfonya is.
A sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra, majd egy muffin formát is készítsünk elő a sütéshez. A forma háromnegyed részéig adagoljuk bele a tésztát, majd kb. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
A végeredmény magáért beszél, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
A receptet köszönöm: