Van az úgy, hogy az emberben fellobban az édesség utána vágyakozás (mondjuk nálam ezek a fellobbanások elég gyakoriak 😀 ), így hát hogy ezt csillapítsuk gyorsan vmi édeset akarunk. Egy fincsi csokoládékrémmel mindez enyhíthető, főleg ha egyből kétféle ízben is megjutalmazzuk magunkat.
Ha nincs kedved a közeli cukrászdához gyalogolni, ha egy gyorsan összeállítható desszertre vágysz, akkor íme a kétféle csokiból elkészített csokikrém, aminek nem fogsz tudni ellenállni! De miért is akarnál? 🫣
Hozzávalók (kb. 4 db 2dl pohárhoz)
- 250 g mascarpone
- 100 g étcsoki
- 100 g fehércsoki
- 400 g tejszín
- 50 g cukor
Lássuk, hogyan is készül ez az egyszerűen összedobható fincsi csokoládékrém
- Első körben a fehércsokit és az étcsokit is vízgőz felett olvasszuk fel. (természetesen külön-külön tálkában)
- A tejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd mikor kihűlt a csokink, fele-fele arányban osszuk szét közöttük.
- A mascarponét tegyük a fehércsokis keverékhez és szép simára dolgozzuk össze.
- Kis pohárkákba rétegezve töltsük a csokoládét. Az aljára kerüljön az étcsoki aztán a tetejére a fehércsoki.
- Tegyük hűtőbe egy-két órára, majd jöhet a díszítés: keserű kakaóporral vagy akár kekszmorzsával is.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, nektek van vmilyen szuper bevált csokikrém receptetek?
A receptet köszönöm:
Femina oldalának
Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!
0
0
votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments