Forró csoki házilag
- Frissítve:
- 2023.12.04.
Ezekben a hideg, bekuckózós napokon egy szuper könyv olvasása közben kinek ne esne jól egy finom, krémes, habos, forró csokoládé?! Intenzív hatással van a testre és a lélekre egyaránt, egészséges, mint egy szelet csokoládé.
Érdekesség, hogy néhány századdal ezelőtt gyógyszerként is alkalmazták. Le kell szögeznem, nem az egyszerűségre törekszem, de egy forró csokinál – úgy gondolom – nincs mit túlbonyolítani. Valaki a keményítőre esküszik, hogy attól lesz sűrűbb és krémesebb, valaki a különböző fűszerek hozzáadásával kísérletezik (fahéj, gyömbér, vanília) esetleg egy kis narancshéjjal is meg szokták bolondítani. De ha csak csokoládé, tej és tejszín van az otthonunkban, akkor már nyugodtan neki állhatunk ennek a forró csokis italnak az elkészítéséhez.
Nekem ez a három alapanyag állt a rendelkezésemre, úgyhogy nem haboztam, elkészítettem. Néhány jó tanács mielőtt neki állnánk:
- A csokoládé minősége rendkívül fontos, tehát mindenképpen jó minőségű csokoládét vásároljunk.
- A tej és tejszín esetében nagyon fontos a zsírosság. Tej esetében 2,8 -3,6% ajánlott, tejszínből a 30%-os habtejszínt válasszuk.
Hozzávalók a forró csokihoz (1 személyre)
- 35 g minőségi csokoládé
- 45 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 180 ml tej (szintén a zsírosabb 2,8% zsírtartalmú)
- ízlés szerint egy kevés cukor
Lássuk, hogyan is készül a forró csoki
Első körben készítsünk elő egy bögrét, ebben az apróra tördelt csokoládét helyezzük el.
Miután ez megtörtént, forraljuk fel a tejszínt és öntsük rá a csokira és egy kanál segítségével keverjük össze.
Végül forraljuk fel a tejet is, ezt öntsük rá a tejszínes, csokis egyvelegre, ízlésünknek megfelelően adjunk hozzá egy kevés cukrot is.
És csupán ebből a három fő alapanyagból (csoki, tej és tejszín) elkészítettünk egy szuper finom forró csokit. Természetesen további fűszerek hozzáadásával még jobban felturbózhatjuk!
Ti hogy készítitek a forró csokoládét?
Szeretném figyelmedbe ajánlani saját kis webshopom, ahol nagyon fincsi és dizájnos forró csokik közül válogathatsz: ide kattintva el is juthatsz az oldalra.
A recepthez az ötletet:
Kisbogár oldala adta!