Mézes puszedli
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Ha lenne olyan bakancslistám, amelyben felsorakoztatnám, azokat a finomságokat, amelyeket el szeretnék készíteni, akkor a mézes puszedli valahol az elsők között szerepelne. És hogy még mindig a karácsonynál maradjunk nem is volt kérdés, hogy idén az ünnepek alkalmával ezt most meg is fogom valósítani!
Szerintem nagyon szuper receptet sikerült találnom, mutatom is:
Hozzávalók
Tésztához:
- 3 db tojás
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg méz
- 1 db citrom és 1 db narancs reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 40 dkg liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 1 púpos kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
- 1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
Mázhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csepp citromlé
Lássuk, hogyan is készülnek ezek a fűszeres mézes puszedlik
Első körben egy edényben a vajat és a mézet melegítsük össze, majd tegyük félre.
Vegyünk elő egy tálat, amelyben a tojásokat a citrom és a narancs reszelt héjával, a fél citrom levével és a porcukorral keverjünk simára. Mindehhez aztán hozzáadható lesz a vajasos, mézes keverék is.
Aztán jöhet bele a lisztben elkevert sütőpor, a tejföl és a fűszerek. A tészta így mindenestül mehet a hűtőbe kb. 1 napra.
A pihentetés után, lisztezett kézzel a tésztából kis golyókat gyúrjunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Figyeljünk a távolságra is, mivel sülés közben a tésztánk növekedni fog.
Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon kb. 15 perc alatt süssük meg a puszedliket.
Amíg sülnek a mézes puszedlik, gyorsan készítsük el a mázt: a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével keverjük össze. Mikor már szép aranybarnára sültek a tészták a sütőből kivéve kenjük meg mindegyik tetejét ezzel, majd még kb. 3-4 percre rakjuk vissza őket a sütőbe.
Kivéve kicsit hagyjuk hűlni, aztán jöhet a kóstoló! 😋
Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!
4
1
vote
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments