Egy újabb gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű sütés nélküli édességet hoztam nektek, ami nem más mint a rizses csoki. Néhány perc alatt összeállítható és hűtés után már fogyasztható is.
A tiramisuval történt első találkozásom már elmeséltem, és hát ennél az édességnél is az iskola volt a fő központ. 🙂 Az egyik osztálytársam hozott kóstolót, anno a nagymamája készített rizses csokit és hát teljesen levett a lábamról. De emlékszem, hogy nem csak engem, mert rögtön mindenki kérte a receptet is, és egy-két hétig ez volt a legnépszerűbb sütis recept a suliban. Sajnos nekem azóta a recept elveszett, de valami hasonló lehetett, amit itt a Süss Velem! oldalán találtam. Rögtön mutatom is!
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 dl víz
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 1 evőkanál zselatin
- 1 teáskanál vanília aroma
- 20 dkg tejpor
- 8,5 dkg puffasztott rizs
Lássuk, hogyan készül a rizses csoki
Első körben a margarint, a porcukorral és a vízzel egy edényben olvasszuk össze, majd forraljuk fel.
Adjuk hozzá a zselatint és fokozatosan keverve oszlassuk el a margarinos, cukros egyvelegben.
Szitáljuk bele a holland kakaóport is, hogy csomómentes krémet kapjunk.
Vegyük le a tűzről és hűtsük szobahőmérsékletűre.
Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a vanília aromát és a tejport. Sűrűn folyó, csomómentes csokoládét kell kapnunk.
Végezetül pedig adjuk hozzá a puffasztott rizst és mindennel együtt jól keverjük össze.
Egy őzgerinc formát béleljünk ki folpack-kal és ebbe öntsük bele a rizses csokit.
Rakjuk be hűtőbe, 1-2 óra múlva már fogyasztható is!