Egy újabb gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű sütés nélküli édességet hoztam nektek, ami nem más mint a rizses csoki. Néhány perc alatt összeállítható és hűtés után már fogyasztható is.

A tiramisuval történt első találkozásom már elmeséltem, és hát ennél az édességnél is az iskola volt a fő központ. 🙂 Az egyik osztálytársam hozott kóstolót, anno a nagymamája készített rizses csokit és hát teljesen levett a lábamról. De emlékszem, hogy nem csak engem, mert rögtön mindenki kérte a receptet is, és egy-két hétig ez volt a legnépszerűbb sütis recept a suliban. Sajnos nekem azóta a recept elveszett, de valami hasonló lehetett, amit itt a Süss Velem! oldalán találtam. Rögtön mutatom is!

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 20 dkg tejpor
  • 8,5 dkg puffasztott rizs

Lássuk, hogyan készül a rizses csoki

Első körben a margarint, a porcukorral és a vízzel egy edényben olvasszuk össze, majd forraljuk fel.

Adjuk hozzá a zselatint és fokozatosan keverve oszlassuk el a margarinos, cukros egyvelegben.

Szitáljuk bele a holland kakaóport is, hogy csomómentes krémet kapjunk.

Vegyük le a tűzről és hűtsük szobahőmérsékletűre.

Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a vanília aromát és a tejport. Sűrűn folyó, csomómentes csokoládét kell kapnunk.

Végezetül pedig adjuk hozzá a puffasztott rizst és mindennel együtt jól keverjük össze.

Egy őzgerinc formát béleljünk ki folpack-kal és ebbe öntsük bele a rizses csokit.

Rakjuk be hűtőbe, 1-2 óra múlva már fogyasztható is!

rizses csoki2

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x