Töltetlen bonbon – Kezdőknek

A bonbonok készülhetnek fehér csokiból, tejcsokiból, étcsokoládéból, éppen mihez van kedvünk. Az alakzatuk is változatos, hiszen nagyon sok forma közül válogathatunk, a legizgalmasabb pedig az ízvilág, hiszen rengeteg töltelék variáció létezik, amelyeket kedvünk szerint alakíthatunk.

Az elkészítésük is többféle módon történhet, viszont mind közül a legfontosabb, hogy a csokoládét megfelelően temperáljuk. Egy kis odafigyeléssel és türelemmel azonban ez sem nagy ördöngösség. 

Mivel ez lesz az első ilyen kis desszertünk, a legegyszerűbb, töltetlen verziót szeretném bemutatni nektek. Csupán csokoládéra és még pár eszközre lesz szükségünk, formát mindenképpen szilikonformát használjunk. Így az elkészítés egyszerűbb, a siker garantált! Nem utolsó sorban örömszerzésre, akár ajándékként is megállja a helyét, gondoljunk csak arra, hogy a Karácsony már itt a nyakunkon! 😮

Hozzávalók a bonbon készítéshez

Mielőtt belefognánk ezeknek a nyalánkságoknak az elkészítéséhez, ezeket az eszközöket, alapanyagokat mindenképpen szerezzük be:

  • 200 g tejcsokoládé
  • Porított kakaóvaj
  • Bonbon forma (szilikon)
  • Maghőmérő
  • Spatula, mérleg

Lássuk, hogyan is készülnek ezek a töltetlen bonbonok

A csokinkat temperálni kell! A 200 gramm apróra tördelt édességet vízgőz felett olvasszuk fel. Mikor eléri a 40-46 Celsius fokot (a hőmérsékletet minden esetben maghőmérővel kell ellenőrizni) vegyük le a tűzről és ezután 33-34 Celsius fokra hűtsük le.

Miután ez megtörtént a felolvasztott csokiba öntsük bele a 2 grammnyi porított kakaóvajat, majd tovább hűtsük 29-30 Celsius fokra.

Vegyük elő a szilikon formánkat és öntsük a mélyedésekbe a csokit.

A felesleget egy spatula segítségével távolítsuk el, majd tegyük a hidegbe. Én kb. 2 óra hűtés után vettem ki a hűtőszekrényből!

Hűtés előtt:

Töltetlen Bonbon1

Hűtés után:

Töltetlen Bonbon2

Végezetül pattintsuk ki a formából és kész is! 💕

Töltetlen bonbon

A recepthez az ötletet:

Praliné Paradicsom oldala adta!

Ha meghoztam a kedved a bonbon készítéshez figyelmedbe ajánlanám saját kis webshopom, amit a napokban nyitottam. Itt minden szükséges eszközt megtalálsz ahhoz, hogy elmerülj ennek a szuper kis időtöltésnek a rejtelmeibe.

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

1 2 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x