Az amerikai krémes a mi kis családunkban egy nagyon bejövős desszert és szerencsére az elkészítése sem túl bonyolult. Az alja egy puha kakaós piskóta, rajta a sült vaníliás krém, megkoronázva a tejszínhabbal. Nagyon nyami! 🙂

Szerintem nem is fecsérlem tovább a szót, mutatom a receptet:

Hozzávalók

A tésztához:

  • 7 tojás sárgája
  • 150 gramm kristálycukor
  • 120 ml víz
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 200 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

A tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor

Lássuk, hogyan is készül ez a krémes és habos amerikai krémes

Első körben a tojások sárgáját a cukorral egy edényben verjük habosra, majd adjuk hozzá sorjában az olvasztott vajat, a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és a vizet.

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, majd egy vajazott-lisztezett tepsibe simítsuk a krémet. Tegyük be sülni kb. 20 percre.

Amíg sül a piskóta készítsük el a krémet.

A pudingport egy lábosban egy kevés tejjel keverjük ki csomómentesre, majd a többi tejet is hozzáöntve főzzük sűrű krémmé.

A tojás fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A pudingkrémet még forrón öntsük hozzá a habhoz, jól dolgozzuk össze és a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá.  A sütőbe még vissza kell dugni kb. 15 percre.

Mikor teljesen kihűlt a tészta, a tejszínt a habfixálóval verjük fel és tegyük a krémesünk legtetejére.

Amerikai krémes_1

Sajnos a tejszínhabom nem sikerült tökéletesre, de ettől eltekintve úgy gondolom nekem is sikerült egy mutatós kis desszertet rittyentenem. 🙂

A receptet köszönöm:

Barbi konyhájának

További ötletek:

Csokis banános kocka

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

4 2 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x