Amerikai krémes
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Az amerikai krémes a mi kis családunkban egy nagyon bejövős desszert és szerencsére az elkészítése sem túl bonyolult. Az alja egy puha kakaós piskóta, rajta a sült vaníliás krém, megkoronázva a tejszínhabbal. Nagyon nyami! 🙂
Szerintem nem is fecsérlem tovább a szót, mutatom a receptet:
Hozzávalók
A tésztához:
- 7 tojás sárgája
- 150 gramm kristálycukor
- 120 ml víz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 200 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 7 tojás fehérje
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 evőkanál porcukor
Lássuk, hogyan is készül ez a krémes és habos amerikai krémes
Első körben a tojások sárgáját a cukorral egy edényben verjük habosra, majd adjuk hozzá sorjában az olvasztott vajat, a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és a vizet.
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, majd egy vajazott-lisztezett tepsibe simítsuk a krémet. Tegyük be sülni kb. 20 percre.
Amíg sül a piskóta készítsük el a krémet.
A pudingport egy lábosban egy kevés tejjel keverjük ki csomómentesre, majd a többi tejet is hozzáöntve főzzük sűrű krémmé.
A tojás fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A pudingkrémet még forrón öntsük hozzá a habhoz, jól dolgozzuk össze és a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá. A sütőbe még vissza kell dugni kb. 15 percre.
Mikor teljesen kihűlt a tészta, a tejszínt a habfixálóval verjük fel és tegyük a krémesünk legtetejére.
Sajnos a tejszínhabom nem sikerült tökéletesre, de ettől eltekintve úgy gondolom nekem is sikerült egy mutatós kis desszertet rittyentenem. 🙂