Első alkalom, hogy csoki fagyi készítésébe fogok. Nem tudom, hogy ki használt már fagylaltgépet én bevallom őszintén még nem. Gondolkodtam, hogy esetleg befektetek egybe, de ez még csak elméleti síkon történt meg… Úgyhogy összehasonlítási alapom sincs, hogy mi a különbség egy fagylaltgéppel és anélkül készített fagyos édesség között.

Fagyit sem készítettem még, de ahogy olvasgattam gép nélkül sem nagy ördöngösség az előállítása, így a hétvégén hozzáláttam és természetesen első alkalomhoz méltóan egy csoki fagyi elkészítésébe fogtam. Összegezve a végeredményt nem csalódtam és kedvet is kaptam további ízek kipróbálásához! 🙂

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé (minél jobb minőségi, annál finomabb lesz a végeredmény)
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál holland kakaópor

 

Lássuk, hogyan készül az általam elkészített csoki fagyi

Első körben a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd rakjuk félre hűlni.

Majd keressünk 2 tálkát, az egyikbe a tojások fehérjét, a másikba a tojások sárgáját válasszuk szét. A sárgába rakjuk a cukrot és robotgéppel fehéredésig verjük. A fehérjét pedig verjük kemény habbá. A tejszínnel is tegyük ugyanezt, szintén kemény habbá verjük fel.

Ha mindezekkel meg vagyunk a cukros tojássárgához adjuk hozzá a kihűlt csokit, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is, valamint a kemény habbá vert tejszínt is és mindezeket nagyon óvatosan dolgozzuk össze. Végül a kakaót is keverjük bele a masszába.

Egy zárható edénybe öntsük bele és tegyük a fagyasztóba. Hűtsük és időnként kavargassuk meg. (félóránként 3-4 alkalommal)

Fogyasztás előtt legalább egy 20 perccel vegyük ki a hidegből, hogy egy kicsit felengedjen és könnyebben adagolhassuk.

Nekem ízügyileg no1. 🙂 úgyhogy nézek is hozzá vmi fanyarkás ízű változatot. A citromos fagyihoz mit szólnátok?

Egyébként próbáltatok már otthon fagyit készíteni? Fagyi géppel vagy anélkül inkább? 

Csoki fagyi4

Időközben elkészítettem még egyszer a receptet, természetesen fagylaltgép segítségével. Mindenben ugyanúgy jártam el, mint előzőleg, mikor elértem a zárható edény részhez, akkor vettem elő a már 1 napja a mélyhűtőbe levő tartályt. Kb. 15-20 percig kevertettem vele a csoki fagyit, eztán került az elkészült krém a mélyhűtőbe. Most sem okozott csalódást, nagyon fincsi csoki fagyi kerekedett a receptből! 😉

A receptet köszönöm:

a Femina oldalának

További csokis finomságok:

Csokoládé mousse

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x