Elég szkeptikus voltam a most következő csokis brownie keksz recepttel kapcsolatban, mert mikor kikevertem a hozzávalókat, hát a végeredmény eléggé elgondolkodtatott. A tészta nagyon lágynak tűnt és hirtelen meg is ijedtem, hogy most ebből egyáltalán lesz vmi?! De szerencsére a félelmem alaptalannak bizonyult, mert a brownie kekszek elkészültek és nem is akárhogy! 😄

Ha nem hiszitek, járjatok utána! A receptet kicsit lejjebb görgetve meg is találjátok!👇

Hozzávalók (kb. 10-15 db csokis brownie kekszhez)

  • 100 gramm étcsoki
  • 25 gramm vaj
  • 1 tojás
  • 50 gramm vaníliás cukor
  • 45 gramm liszt
  • fél kávéskanál sütőpor

Lássuk, hogyan is készülnek ezek a csodás csokis brownie kekszek

  1. Első körben a sütőt melegítsük elő 170 Celsius fokra, közben egy tepsire helyezzünk sütőpapírt.
  2. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal együtt.
  3. A tojást a vaníliás cukorral keverjük habosra, ehhez adjuk a kihűlt csokikrémet és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kb. egy 10 percre tegyük hűtőbe, majd kivéve egy evőkanál segítségével kis halmokat helyezzünk a sütőpapíros tepsinkre.
  5. A tepsit csúsztassuk be az előmelegített sütőbe, majd 10 perc alatt süssük készre a kekszeket.
  6. A sütőből kivéve akár egy rácsra is helyezhetjük őket, így a külső részük roppanós, míg a belső csokis rész puha lágy állagú lesz!

Szerintem kedvet is kaptatok egy újabb adag brownie keksz elkészítéséhez! Ezzel én is így vagyok, úgyhogy gyorsan neki is állok! 😊

Csokis brownie keksz

További ötletek:

Csokis brownie

A receptet köszönöm:

Szofika a konyhában oldalának

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x