Csokis brownie keksz
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Elég szkeptikus voltam a most következő csokis brownie keksz recepttel kapcsolatban, mert mikor kikevertem a hozzávalókat, hát a végeredmény eléggé elgondolkodtatott. A tészta nagyon lágynak tűnt és hirtelen meg is ijedtem, hogy most ebből egyáltalán lesz vmi?! De szerencsére a félelmem alaptalannak bizonyult, mert a brownie kekszek elkészültek és nem is akárhogy! 😄
Ha nem hiszitek, járjatok utána! A receptet kicsit lejjebb görgetve meg is találjátok!👇
Hozzávalók (kb. 10-15 db csokis brownie kekszhez)
- 100 gramm étcsoki
- 25 gramm vaj
- 1 tojás
- 50 gramm vaníliás cukor
- 45 gramm liszt
- fél kávéskanál sütőpor
Lássuk, hogyan is készülnek ezek a csodás csokis brownie kekszek
- Első körben a sütőt melegítsük elő 170 Celsius fokra, közben egy tepsire helyezzünk sütőpapírt.
- A csokit vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal együtt.
- A tojást a vaníliás cukorral keverjük habosra, ehhez adjuk a kihűlt csokikrémet és a sütőporral elkevert lisztet.
- Kb. egy 10 percre tegyük hűtőbe, majd kivéve egy evőkanál segítségével kis halmokat helyezzünk a sütőpapíros tepsinkre.
- A tepsit csúsztassuk be az előmelegített sütőbe, majd 10 perc alatt süssük készre a kekszeket.
- A sütőből kivéve akár egy rácsra is helyezhetjük őket, így a külső részük roppanós, míg a belső csokis rész puha lágy állagú lesz!
Szerintem kedvet is kaptatok egy újabb adag brownie keksz elkészítéséhez! Ezzel én is így vagyok, úgyhogy gyorsan neki is állok! 😊
Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!
0
0
votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments