Ha már egyszer csokoládéblog, akkor ne feledkezzünk meg a méltán népszerű csokis brownie-ról sem. Bátran kijelenthetem, hogy a világ egyik leghíresebb csokis sütije.

Az elmondások szerint maga a brownie véletlenül született meg, ugyanis a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. 🙂 Szintén egy egyszerű, de nagyszerű csokis desszert, kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak. A sütés végeztével a brownie teteje ropogós, a belseje pedig lágy és puha lesz a csokoládétól. Nem is húzom tovább a szót, mutatom a receptet!

Hozzávalók (egy kb. 18*24cm tepsi formához)

  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg étcsokoládé (60% felett)
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 6,5 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor

Lássuk, hogyan is készül ez a ropogós tetejű csokis brownie

Első feladatként a sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra, a tepsinket pedig béleljük ki sütőpapírral.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a vajat is és együtt keverjük őket simára. Ha ezzel meg vagyunk tegyük félre hűlni.

Egy tálban a cukrokat, a tojásokkal, a vaníliakivonattal és a sóval kézi robotgéppel verjük fel addig, amíg a tojások kifehérednek és a cukor elolvad.

Ezután keverjük a masszához a csokoládés vajat, majd szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport. Óvatos mozdulatokkal jól keverjük össze mindezt és öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

Majd tegyük be a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt süssük meg. 

Csokis brownie sült állapotban

Az ígért roppanós tető és a lágy csokis belső valóban nem marad el! Nekem már csak a fagyi hiányzott hozzá, no de majd legközelebb! 🙂

Csokis brownie

A szuper receptet köszönöm:

Annuskám oldalának

További recept ötletért látogass el ide is:

Csokis brownie keksz

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x