Csokis brownie
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Ha már egyszer csokoládéblog, akkor ne feledkezzünk meg a méltán népszerű csokis brownie-ról sem. Bátran kijelenthetem, hogy a világ egyik leghíresebb csokis sütije.
Az elmondások szerint maga a brownie véletlenül született meg, ugyanis a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. 🙂 Szintén egy egyszerű, de nagyszerű csokis desszert, kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak. A sütés végeztével a brownie teteje ropogós, a belseje pedig lágy és puha lesz a csokoládétól. Nem is húzom tovább a szót, mutatom a receptet!
Hozzávalók (egy kb. 18*24cm tepsi formához)
- 22 dkg vaj
- 22 dkg étcsokoládé (60% felett)
- 15 dkg cukor
- 10 dkg barna cukor
- 4 db tojás
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 6,5 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
Lássuk, hogyan is készül ez a ropogós tetejű csokis brownie
Első feladatként a sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra, a tepsinket pedig béleljük ki sütőpapírral.
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a vajat is és együtt keverjük őket simára. Ha ezzel meg vagyunk tegyük félre hűlni.
Egy tálban a cukrokat, a tojásokkal, a vaníliakivonattal és a sóval kézi robotgéppel verjük fel addig, amíg a tojások kifehérednek és a cukor elolvad.
Ezután keverjük a masszához a csokoládés vajat, majd szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport. Óvatos mozdulatokkal jól keverjük össze mindezt és öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Majd tegyük be a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt süssük meg.
Az ígért roppanós tető és a lágy csokis belső valóban nem marad el! Nekem már csak a fagyi hiányzott hozzá, no de majd legközelebb! 🙂
A szuper receptet köszönöm:
További recept ötletért látogass el ide is: