Kinder bueno-s pohárkrém
- Frissítve:
- 2023.09.16.
Egy jó desszert, úgy gondolom sokunk arcára mosolyt csalhat, nem is volt ez másképp ennél a kinder bueno-s pohárkrémnél sem. És hogy a mosolynál maradjuk, a tegnapi nap március 20-a a boldogság világnapja volt, melynek legfőbb mondanivalója az egymáshoz való pozitív hozzáállás, a vidámság hirdetése.
Ezzel 100%-ig azonosulni tudok, hiszen számomra is nagyon fontos a legfőbb célom, hogy ez az életérzés nagyon sok emberhez eljusson. Főleg ezekben a nehéz időkben, amikor is minden kis apróságon egymás torkának ugranak az emberek… A boldogság egy bennünk lévő érzés, amit csak mi saját magunk alakíthatjuk ki, ezért próbáljuk meg a legkisebb dolgokban is meglátni a csodát. Mosolyogjunk sokat! A mosoly nagyon sok mindenre gyógyír! Mosoly nélkül nem élet az élet!
Szóval, ha boldogság, akkor jöhet egy kis süti, minden, ami csoki és akár ez a kinder bueno-s pohárkrém is. 🙂 Gyorsan összeállítható és szerintem sokunkat elvarázsol majd az egyszerűségével. A receptet itt találtam, mutatom is hogyan készül.
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz)
- 25 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 1 kis üveg Nutella
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
- 2 dl tejszín
- 2 dkg cukor
- durvára tört mogyoró
- csokireszelék
Lássuk, hogyan is készül ez a kinder bueno-s pohárkrém
Első körben egy edényben a tejet, a tojássárgákat és a vaníliás pudingport csomómentesen keverjük ki, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Egy külön tálban a vajat és a cukrot dolgozzuk össze, majd mikor a vaníliás krémünk kihűlt adjuk hozzá ezt a plusz két hozzávalót.
Vegyük elő a poharakat, az első réteg a tejbe belemártott, apróra tördelt háztartási keksz lesz. (minden pohár aljába 2-3 db keksz menjen)
A második réteg a NUTELLA lesz, ezt próbáljuk kicsit megmelegíteni, azért hogy könnyebben tudjuk eloszlatni a kekszek tetején.
A harmadik réteg a vanília krém lesz, majd ezután újabb kekszsor következik.
Az étcsokoládét olvasszuk meg és a maradék vaníliás krémbe forgassuk, ez lesz a negyedik rétegünk.
Az ötödik végső réteg pedig a tejszín lesz, amit kemény habbá verünk fel, ha szükséges ízesítsük cukorral.
Végül díszíthetjük apróra felaprított mogyoróval és csokireszelékkel is. Hogy a keksz megpuhuljon, 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, ezután fogyaszthatjuk!
Ha egy hasonlóan könnyen és gyorsan elkészíthető desszertre vágytok, ajánlom figyelmetekbe a további bejegyzéseimet: