Egy jó desszert, úgy gondolom sokunk arcára mosolyt csalhat, nem is volt ez másképp ennél a kinder bueno-s pohárkrémnél sem. És hogy a mosolynál maradjuk, a tegnapi nap március 20-a a boldogság világnapja volt, melynek legfőbb mondanivalója az egymáshoz való pozitív hozzáállás, a vidámság hirdetése.

Ezzel 100%-ig azonosulni tudok, hiszen számomra is nagyon fontos a legfőbb célom, hogy ez az életérzés nagyon sok emberhez eljusson. Főleg ezekben a nehéz időkben, amikor is minden kis apróságon egymás torkának ugranak az emberek… A boldogság egy bennünk lévő érzés, amit csak mi saját magunk alakíthatjuk ki, ezért próbáljuk meg a legkisebb dolgokban is meglátni a csodát. Mosolyogjunk sokat! A mosoly nagyon sok mindenre gyógyír! Mosoly nélkül nem élet az élet! 

Szóval, ha boldogság, akkor jöhet egy kis süti, minden, ami csoki és akár ez a kinder bueno-s pohárkrém is. 🙂 Gyorsan összeállítható és szerintem sokunkat elvarázsol majd az egyszerűségével. A receptet itt találtam, mutatom is hogyan készül.

Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz)

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 1 kis üveg Nutella

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg étcsokoládé

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg cukor
  • durvára tört mogyoró
  • csokireszelék

Lássuk, hogyan is készül ez a kinder bueno-s pohárkrém

Első körben egy edényben a tejet, a tojássárgákat és a vaníliás pudingport csomómentesen keverjük ki, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.

Egy külön tálban a vajat és a cukrot dolgozzuk össze, majd mikor a vaníliás krémünk kihűlt adjuk hozzá ezt a plusz két hozzávalót.

Vegyük elő a poharakat, az első réteg a tejbe belemártott, apróra tördelt háztartási keksz lesz. (minden pohár aljába 2-3 db keksz menjen)

A második réteg a NUTELLA lesz, ezt próbáljuk kicsit megmelegíteni, azért hogy könnyebben tudjuk eloszlatni a kekszek tetején.

A harmadik réteg a vanília krém lesz, majd ezután újabb kekszsor következik.

Az étcsokoládét olvasszuk meg és a maradék vaníliás krémbe forgassuk, ez lesz a negyedik rétegünk.

Az ötödik végső réteg pedig a tejszín lesz, amit kemény habbá verünk fel, ha szükséges ízesítsük cukorral.

Végül díszíthetjük apróra felaprított mogyoróval és csokireszelékkel is. Hogy a keksz megpuhuljon, 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, ezután fogyaszthatjuk!

kinder bueno pohárkrém

Ha egy hasonlóan könnyen és gyorsan elkészíthető desszertre vágytok, ajánlom figyelmetekbe a további bejegyzéseimet:

Kinder bueno torta

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x