Kinder bueno torta
- Frissítve:
- 2024.02.15.
„Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán…” Hogy miért is így kezdődik ez a bejegyzés? Két fontos dolog miatt!
Az egyik, hogy a kicsi fiam 9 éves lett és az ő születésnapjára készült el mai főszereplőnk, ez a kinder bueno torta.
A második fontos dolog, hogy 2 évvel ezelőtt indítottam el ezt az oldalt, azért, hogy aki vmi csokis desszertre vágyik, az egy kalap alatt megtalálhassa a neki valót. Olyan recepteket próbálok megosztani, amiket valóban érdemes kipróbálni, remélem ezidáig nem okoztam csalódást! 🤞
Így hát ünnepeljük ezt a mai napot ezzel az igazán fincsi kinder bueno tortával! 🙂
Hozzávalók
Alaphoz:
- 130 gramm darált keksz
- 1 rúd kinder bueno
- 65 gramm vaj (olvasztva)
Krémhez:
- 200 gramm fehér csoki
- 300 gramm habtejszín
- 3 db lap zselatin
- 2 rúd kinder bueno
- 50 gramm nutella
- 250 gramm mascarpone
Mázhoz:
- 80 gramm tejcsoki
- 40 gramm habtejszín
- 20 gramm nutella
Lássuk, hogyan is készül ez a kinder bueno torta
Első körben a kekszeket és az egy rúd kinder bueno-t késes aprítóban daráljuk össze. (én már egyből darált keksszel dolgoztam) Egy 20 cm átmérőjű tortakarikába simítsuk a masszát és tegyük a hűtőbe kb. 20 percre.
Készítsük el a krémet! A lap zselatinokat hideg vízben áztassuk be, közben 100 gramm tejszínt tegyünk fel melegedni. Ha már jó meleg, de még nem forr, rakjuk bele a zselatinokat és keverjük csomómentesre. Vegyük le a tűzről és mindezt öntsük a fehér csokira. Ha elolvadt a csoki, tegyük hozzá apránként a kinder bueno-t és botmixerrel daráljuk össze. Ha meg vagyunk ezzel is, mehet a krémbe a nutella és a mascarpone is. Ismét bot-mixerezhetünk, hogy szép sima krémet kapjunk. Végül a 200 grammnyi tejszínt keverjük kemény habbá és ezzel lazítsuk a csokis krémünket. Öntsük a kekszes alapra, majd tegyük a hűtőbe kb. 2 órára.
Végül a csokis máz következik. A tejszínt melegítsük fel, majd öntsük a tejcsokira és keverjük addig amíg egyneművé nem válnak. Tegyük mindebbe a nutellát is és öntsük a kinder bueno torta tetejére. Ismét hűtés következik, a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihen.
Kedvünk szerint díszíthetjük, aztán fogyaszthatjuk! 🙂