„Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán…” Hogy miért is így kezdődik ez a bejegyzés? Két fontos dolog miatt!

Az egyik, hogy a kicsi fiam 9 éves lett és az ő születésnapjára készült el mai főszereplőnk, ez a kinder bueno torta.

A második fontos dolog, hogy 2 évvel ezelőtt indítottam el ezt az oldalt, azért, hogy aki vmi csokis desszertre vágyik, az egy kalap alatt megtalálhassa a neki valót. Olyan recepteket próbálok megosztani, amiket valóban érdemes kipróbálni, remélem ezidáig nem okoztam csalódást! 🤞

Így hát ünnepeljük ezt a mai napot ezzel az igazán fincsi kinder bueno tortával! 🙂

Hozzávalók

Alaphoz:

  • 130 gramm darált keksz
  • 1 rúd kinder bueno
  • 65 gramm vaj (olvasztva)

Krémhez:

  • 200 gramm fehér csoki
  • 300 gramm habtejszín
  • 3 db lap zselatin
  • 2 rúd kinder bueno
  • 50 gramm nutella
  • 250 gramm mascarpone

Mázhoz:

  • 80 gramm tejcsoki
  • 40 gramm habtejszín
  • 20 gramm nutella

Lássuk, hogyan is készül ez a kinder bueno torta

Első körben a kekszeket és az egy rúd kinder bueno-t késes aprítóban daráljuk össze. (én már egyből darált keksszel dolgoztam) Egy 20 cm átmérőjű tortakarikába simítsuk a masszát és tegyük a hűtőbe kb. 20 percre.

Készítsük el a krémet! A lap zselatinokat hideg vízben áztassuk be, közben 100 gramm tejszínt tegyünk fel melegedni. Ha már jó meleg, de még nem forr, rakjuk bele a zselatinokat és keverjük csomómentesre. Vegyük le a tűzről és mindezt öntsük a fehér csokira. Ha elolvadt a csoki, tegyük hozzá apránként a kinder bueno-t és botmixerrel daráljuk össze. Ha meg vagyunk ezzel is, mehet a krémbe a nutella és a mascarpone is. Ismét bot-mixerezhetünk, hogy szép sima krémet kapjunk. Végül a 200 grammnyi tejszínt keverjük kemény habbá és ezzel lazítsuk a csokis krémünket. Öntsük a kekszes alapra, majd tegyük a hűtőbe kb. 2 órára.

Végül a csokis máz következik. A tejszínt melegítsük fel, majd öntsük a tejcsokira és keverjük addig amíg egyneművé nem válnak. Tegyük mindebbe a nutellát is és öntsük a kinder bueno torta tetejére. Ismét hűtés következik, a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihen.

Kedvünk szerint díszíthetjük, aztán fogyaszthatjuk! 🙂

Kinder bueno torta

Receptet köszönöm:

Paulinasuganak

További ötletek:

Kinder bueno pohárkrém

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x