A négercsók gyerekkorom egyik kedvenc édessége volt. Imádtam a citromost, a málnást és az eprest is. Emlékszem a spájzunkban mindig volt egy dugi tartalék, amire folyton rájártam és hát volt nem egy-két alkalom, amikor nem élte túl a másnapot. 🙂

Sajnos a most kapható változatok nem tudják felülmúlni a régi elődöt. Ízben és állagban is hatalmas a különbség a retro és a most kapható négercsókok között. (bár lehet, hogy a hiba bennem van, mert rosszkor, rossz helyen kóstoltam)

Mostanság egyre trendibb – és ezt most szinte minden területre értem – a régi dolgok felelevenítése. Így gondoltam egyet és a képzeletbeli listám első helyére a négercsók elkészítését terveztem el, természetesen otthoni körülmények között! Mutatom, hogy sikerült:

Hozzávalók (kb. 20 db négercsók elkészítéséhez)

  • 1 db ostyalap (38 cm*28cm)
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 18 dkg cukor
  • 9 cl víz
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál olaj

Lássuk, hogyan is készült el a saját négercsókom

Első körben az ostyalapokból egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a négercsókok kerek talpát.

Egy edénybe öntsünk 6 cl vizet, adjuk hozzá a cukrot és a mézet. Ezt tegyük fel a tűzhelyre és lassú lángon forraljuk fel, majd forrás után húzzuk le a tűzről. A maradék 3 cl vízben oldjuk fel a zselatint és öntsük hozzá a cukros, mézes keverékhez. Hagyjuk langyosra hűlni.

A 2 tojásfehérjét kézi robotgép segítségével verjük fel, amikor félkemény öntsük hozzá a mézes szirupot és együtt kb. 10 perc alatt verjük fel nagyon kemény habbá. A masszát töltsük be habzsákba és nyomjuk az ostyákra. Kb. 10-15 percet várjunk, míg megszárad a hab.

Négercsók_1

Most következik a csokoládé felolvasztása, amit természetesen vízgőz felett végezzünk el a 2 evőkanál olaj hozzáadása se maradjon el. Ezzel vonhatjuk be az édességeket.

Négercsók csokival borítva

Miután megdermedt a csokoládé, a négercsókok fogyaszthatók is!

Négercsók

A receptet köszönöm:

Femina oldalának

További retro sütikért látogass el ide is:

Rizses csoki

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x