Puha és omlós M&M’s kekszek
- Frissítve:
- 2024.08.30.
A hét vége felé rám tört az édesség utáni vágyakozás. Biztos, hogy már veletek is előfordult, hogy úgy ettetek volna vmi finomat és édeset. Tudom, a legegyszerűbb módja ennek, hogy keressem fel a legközelebbi cukrászdát, de nekem most ehhez nem volt igazán kedvem. Mindenképpen – hiszen már ismertek 🙂 – gyors és egyszerű megoldásban gondolkodtam és azt tudtam, hogy vmilyen keksz félét szeretnék készíteni.
Kisfiam közben M&M’s cukorkákért vágyakozott, így az ötlet előállt: M&M’s kekszeket fogok készíteni! Az már csak a ráadás lett, hogy valóban egy nagyon puha és omlós sütit sikerült kreálni! 🙂
Hozzávalók kb. 30 db-hoz
- 20 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 db tojássárgája
- 28 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 tasak vaníliás cukor
- M&M’ cukorkák (a biztonság kedvéért legyen tartalékunk is, mert nem biztos, hogy mind a sütire fog jutni)
Lássuk, hogyan készülnek ezek a puha és omlós M&M's kekszek
Első körben egy tálkában a vajat a cukorral habosítsuk ki. Majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgát is és ezekkel folytassuk tovább a keverést.
Jöhet a liszt és a kakaópor is. A tésztát jól dolgozzuk össze, majd kb. fél órát tegyük be a hűtőbe pihentetni.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Miután kivettük a hűtőből a tésztánkat diónyi nagyságú gombócokat formázzunk és sorakoztassuk fel őket a tepsinkre. Le is lapíthatjuk őket, én meghagytam gombóc formájúnak őket.
Ezután jöhetnek az M&M’s cukorkák, mindegyik tésztába pár darabot nyomkodjunk bele. Ezután mehetnek is a sütőbe. Kb. 10 perc alatt készre sülnek ezután pedig ki is vehetjük őket a sütőből. Kicsit hagyjuk hűlni és már fogyaszthatjuk is!
És valóban igaz ezek az M&M’s cukorkák a kezedben nem, csak a szádban olvadnak! 🙂 Így a keksszel együtt pedig jól kiegészítik egymást!
A receptet köszönöm:
További kekszes ötletért látogass el ide is:
Hogyan maradnak a csokibogyók ilyen szép élénk színűek? Nekem mind elhalvalványul, kifakul sütés közben. 🙁
Kedves Magdi! Esetleg nem lehetséges, hogy más márkájú cukorkát használt nem M&M’s-t? Csak mert ezek valóban 10 perc sütés után ilyen szép színűek maradnak.