Tiramisu golyó
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Ez a tiramisu golyó recept szerintem tökéletes! Ha nincs ellenedre a „piszkos munka”, akkor bátran kezdj bele az elkészítésébe! 😁
Hogy mire is gondolok? Maga a krém – amiből ezek a nagyon fincsi édességek születnek – eléggé lágy, ezért a végső forma kialakítása is kicsit macerásabb. A végeredmény azonban mindenért kárpótól!
Szóval, ha nincs kedved egy egész tepsi tiramisu összeállításához, akkor ezek a kis golyók is csillapítják mindenki édesség iránti vágyakozását.
Hozzávalók (kb. 10-15 db-hoz)
- 300 gramm mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál meleg tej
- 1 evőkanál fekete kávé
- kb. 5 db babapiskóta
Forgatáshoz:
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 2 teáskanál porcukor
Lássuk, hogyan is készülnek ezek a csodás tiramisu golyók
Első körben főzzünk egy jó kis fekete kávét!
Majd egy edényben, robotgéppel a mascarponét a porcukorral keverjük ki.
A tejet és a kávét öntsük össze, majd adjuk a krémhez.
A babapiskótát apró darabkákra tördeljük össze és ezt is adjuk hozzá az előzőkhez, végezetül mindent jól keverjünk össze.
Ezután tegyük hűtőbe kb. 2-3 órára.
Hűtés után vegyük ki és (most jön a „piszkos munka”) ebből a kissé lágy krémből diónyi gombócokat formázzunk. Én kicsit be is vizeztem a kezem, így kicsit könnyebb volt a gömbölyítés folyamata, majd tegyük egy tálcára és egy fél órára rakjuk a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivéve a kakaóporos, porcukros keverékbe forgathatjuk és miután visszalágyulnak a tiramisu golyók már fogyaszthatjuk is!
Valóban egy szuper recept, nemigaz?
Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!
0
0
votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments