Szerencsére rátaláltam egy fantasztikus receptre, amit Annuskám oldalán olvastam. Ezt szeretném veletek megosztani, én annyiban tértem el a leírtaktól, hogy fele mennyiségeket használtam, de a végeredmény szerintem ugyanaz, egy isteni finom, krémes, habos desszert.
Hozzávalók a tiramisuhoz
- 3 db tojássárgája
- 7,5 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 2 dl kávé
- 1,5 evőkanál rum
- 250 g babapiskóta
- kakaópor
Lássuk, hogyan is készül a tiramisu
Vízgőz felett üssük egy keverőtálba a tojás sárgákat, adjuk hozzá a cukrot, majd így kb. 8-10 percig robotgéppel verjük össze, míg egy sűrű, halványsárga krémet nem kapunk.
A krémet aztán vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a mascarponét az egyik fő alkotóelemet. A tejszínt is jó keményre verjük fel, majd két részletbe adjuk hozzá a mascarponés krémhez.
Főzzük le a kávét, amit egy kisebb tálba öntsünk, rakjunk bele egy kis rumot is, majd ebbe a kávés, rumos egyvelegbe mártogassuk a babapiskótákat. Egy tálba helyezzük őket szorosan egymás mellé. (az én tálam 15*27 cm-es volt)
A krém felét kenjük rá a babapiskótákra, ezután újból mártogassunk, ezeket a krém tetejére halmozzuk, végül újból a krém következik. Ezután tegyük be a hűtőbe és másnap fogyasztható is. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral szórjuk meg.
További édes ötletekért látogass el ide is: