Áááá! A tiramisu…Emlékszem, még középiskolába jártam, akkoriban rajongtam az olasz foci válogatottért, úgyhogy nem volt kérdés, hogy a második nyelvnek az olaszt fogom választani. Egyébként a válogatott iránti rajongás az óta elmúlt, de az ország iránti ugyanúgy megmaradt…Szóval egyik órán a tanár meglepett bennünket ezzel az isteni finom, olasz desszerttel a tiramisuval. Testvériesen el lett osztva, mindenki kapott egyet-egyet. Őszinte leszek én akkor kóstoltam életemben először tiramisut, de erre az emlékemre mindig nagyon szívesen gondolok vissza, mert ami érzést adott nekem első alkalommal, az valami mennyei volt. A jelentése is nem véletlenül „dobj fel”, ami egyébként az elkészítése során felhasznált kávéra és kakaóra utal.Nem csak kávé imádóknak kötelező!

Szerencsére rátaláltam egy fantasztikus receptre, amit Annuskám oldalán olvastam. Ezt szeretném veletek megosztani, én annyiban tértem el a leírtaktól, hogy fele mennyiségeket használtam, de a végeredmény szerintem ugyanaz, egy isteni finom, krémes, habos desszert.

Hozzávalók a tiramisuhoz

  • 3 db tojássárgája
  • 7,5 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 dl kávé
  • 1,5 evőkanál rum
  • 250 g babapiskóta
  • kakaópor

Lássuk, hogyan is készül a tiramisu

Vízgőz felett üssük egy keverőtálba a tojás sárgákat, adjuk hozzá a cukrot, majd így kb. 8-10 percig robotgéppel verjük össze, míg egy sűrű, halványsárga krémet nem kapunk.

A krémet aztán vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a mascarponét az egyik fő alkotóelemet. A tejszínt is jó keményre verjük fel, majd két részletbe adjuk hozzá a mascarponés krémhez.

Főzzük le a kávét, amit egy kisebb tálba öntsünk, rakjunk bele egy kis rumot is, majd ebbe a kávés, rumos egyvelegbe mártogassuk  a babapiskótákat. Egy tálba helyezzük őket szorosan egymás mellé. (az én tálam 15*27 cm-es volt)

A krém felét kenjük rá a babapiskótákra, ezután újból mártogassunk, ezeket a krém tetejére halmozzuk, végül újból a krém következik. Ezután tegyük be a hűtőbe és másnap fogyasztható is. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral szórjuk meg.

Tiramisu

További édes ötletekért látogass el ide is:

Tiramisu golyó

Bounty golyó

Kókusztekercs mascarponés krémmel

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x