Túró rudi golyó
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Ahogy egyre jobban merülök bele a nyárba, a konyhában is azokat a finomságokat részesítem előnyben, ahol a sütőt abszolút nem kell használni. A most következő túró rudi golyó ezeknek az elvárásoknak teljes mértékben megfelel, hiszen, amíg készenlétben vagyok – elsősorban – nem izzad le rólam a ruha a forróságtól, -másodsorban – pedig szuper gyorsan összeállítható! Mi lehet még ennél fontosabb?
Napszemcsit le 😎, mert jön a recept:
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg darált háztartási keksz
- 3 evőkanál méz
- 1 közepes citrom reszelt héja
- pár csepp vanília aroma
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 teáskanál olaj
Lássuk, hogyan is készülnek ezek a gyorsan összeállítható túró rudi golyók
- Első körben a túrót egy villa segítségével jól törjük át.
- Adjuk hozzá a mézet, a vanília aromát, a citrom reszelt héját és a darált kekszet. Mindezekkel együtt jól dolgozzuk össze.
- A masszából, nedves kézzel formázzunk kis golyókat, amiket sorakoztassunk egy zárható edénybe és tegyük a mélyhűtőbe egy 30 percre.
- Az étcsokit vízgőz felett az olaj hozzáadásával olvasszuk fel, majd keverjük simára.
- A hűtőből kivett golyókat vonjuk be a csokoládéval, majd további egy órát hűtsük, hogy a csoki megdermedjen.
- Aztán fogyaszthatjuk is! Nagyon ínycsiklandó nem?
Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!
0
0
votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments