A Túró Rudi úgy gondolom mindenki által ismert finomság – ez nem is kérdés, hiszen Magyarország egyik kedvelt túrós desszertje. Azonban az már egy érdekesebb kérdés, hogy ki volt az a kísérletező kedvű, aki próbálta már elkészíteni otthoni körülmények között?
Én már belesorolhatom magam ebbe a csoportba, hiszen ez a kis bejegyzés ezért is íródott. Elkészítettem, kóstoltam, így bátran merem ajánlani a következő receptet minden Túró Rudi imádónak!
Hozzávalók - kb. 10 db Túró Rudihoz
- 25 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 50 g hideg víz
- 4 teáskanál zselatin
- 20-25 dkg étcsokoládé
Lássuk, hogyan készül házi körülmények között a Túró Rudi
Első körben a túrót egy nagyobb tálban törjük át egy szűrő segítségével. Reszeljük hozzá a megmosott citrom héját, adjuk hozzá a porcukrot és a vanília aromát. Aztán áztassuk be a zselatint az 50 g hideg vízben. Hagyjuk benne megduzzadni, majd tegyük fel a tűzre, hogy megolvadjon. Ha megolvadt adjuk hozzá a túrós krémhez és robotgép segítségével egyesítjük. Ha kész kb. fél órára tegyük a hűtőbe.
Miután kivesszük a hűtőből a túróból formázzunk hengereket. A folpack-ból egy nagyobb darabot vágjunk ki és helyezzük le a munkaasztalra. Erre helyezzük rá a túrós hengereket és egyenként sodorjuk fel őket.
Ha megvagyunk ezzel a folyamattal, akkor egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket és tegyük mélyhűtőbe.
Ezután temperáljuk a csokoládét.
Ha a csokoládénk a kívánt hőfokra hűlt, mártogassuk bele a túrós hengereket, majd csepegtessük le őket és várjuk meg míg megdermednek. Vastagabb csokis réteghez, ezt a folyamatot többször meg kell ismételni.
Hűtés után fogyaszthatjuk! A csokiba mártogatás gyakorlatát még jobban el kell sajátítanom, de ettől eltekintve tényleg, mint az eredeti! 🙂