Őszinte leszek, a zserbó nem tartozik a kedvenc süteményeim közé, de ahogy inspirálódom nagyon jó kis ötletek jutnak el felém. Nem volt ez másképp ezzel a bonbon formává alakított zserbógolyóval sem, nagyon ínycsiklandó finomságnak bizonyult és biztos voltam benne, hogy nekem ezt ki kell próbálnom!

Az elkészítés során nem kell órákig a konyhában sündörögni, mint a zserbó készítésekor, pikk-pakk összeállítható és fogyasztható is! Összegzésként, most sem hazudtoltam meg önmagam, hiszen erre a receptre is igaz lett, hogy gyorsan, könnyen, egyszerűen és természetesen csokisan lett elkészítve! 🙂

Hozzávalók (kb. 20 db zserbógolyó elkészítéséhez)

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió (nekem cukrozottat sikerült vennem, az sem baj, ha nincs benne cukor)
  • 17 dkg sárgabaracklekvár
  •  1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg étcsokoládé (60% feletti)

Lássuk, hogyan is készül ez a nagyon fincsi zserbógolyó

Egy tálban a darált kekszet, a diót, a citrom reszelt héját és a lekvárt addig keverjük, amíg formázható állagú tésztát nem kapunk.

Ezután kis gombócokat formázunk a tésztából és egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük őket, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

Zserbógolyó összegyúrva

Egy tálkába beletördeljük a csokit és vízgőz felett felolvasztjuk ügyelve arra, hogy a csoki ne égjen meg. Közben kivesszük a hűtőből zserbógolyókat és ebbe a folyékony csokoládéba forgatjuk bele úgy, hogy a felesleget lecsöpögtetjük.

Zserbogolyo csokiba forgatva scaled

Végezetül megszórhatjuk darált dióval is és a csoki megszilárdulása végett egy kis időre még rakjuk vissza a hűtőbe.

Zserbógolyók

Végeredményként nagyon guszta kis édességet kaptunk, és azt kell mondjam, hogy megszerettem a zserbót! 🙂

A receptet köszönöm:

Nosalty oldalának

További ötletek:

Tiramisu golyó

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x