Őszinte leszek, a zserbó nem tartozik a kedvenc süteményeim közé, de ahogy inspirálódom nagyon jó kis ötletek jutnak el felém. Nem volt ez másképp ezzel a bonbon formává alakított zserbógolyóval sem, nagyon ínycsiklandó finomságnak bizonyult és biztos voltam benne, hogy nekem ezt ki kell próbálnom!
Az elkészítés során nem kell órákig a konyhában sündörögni, mint a zserbó készítésekor, pikk-pakk összeállítható és fogyasztható is! Összegzésként, most sem hazudtoltam meg önmagam, hiszen erre a receptre is igaz lett, hogy gyorsan, könnyen, egyszerűen és természetesen csokisan lett elkészítve! 🙂
Hozzávalók (kb. 20 db zserbógolyó elkészítéséhez)
- 15 dkg darált keksz
- 10 dkg darált dió (nekem cukrozottat sikerült vennem, az sem baj, ha nincs benne cukor)
- 17 dkg sárgabaracklekvár
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 dkg étcsokoládé (60% feletti)
Lássuk, hogyan is készül ez a nagyon fincsi zserbógolyó
Egy tálban a darált kekszet, a diót, a citrom reszelt héját és a lekvárt addig keverjük, amíg formázható állagú tésztát nem kapunk.
Ezután kis gombócokat formázunk a tésztából és egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük őket, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
Egy tálkába beletördeljük a csokit és vízgőz felett felolvasztjuk ügyelve arra, hogy a csoki ne égjen meg. Közben kivesszük a hűtőből zserbógolyókat és ebbe a folyékony csokoládéba forgatjuk bele úgy, hogy a felesleget lecsöpögtetjük.
Végezetül megszórhatjuk darált dióval is és a csoki megszilárdulása végett egy kis időre még rakjuk vissza a hűtőbe.
Végeredményként nagyon guszta kis édességet kaptunk, és azt kell mondjam, hogy megszerettem a zserbót! 🙂
A receptet köszönöm:
Nosalty oldalának
További ötletek: