Hogy miért is a bounty golyó?

Hétköznaponként dolgozom, ezért csak a hétvégén jut időm a takarításra. Ez most sem volt másképp, porszívózás, portörlés, felmosás… hát mit ne mondjak, ezt a fajta munkát szívesen lecserélném valami másra, ráadásul a házunk sem 10 m2, így eltart egy darabig, amíg végig érek rajta.

De a kemény munka után mindig jól esik valami finomat nassolni. Így jutott a választásom egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető desszertre a bounty golyóra, amit itt ezen az oldalon találtam. Amúgy ez egy kókuszos, csokis finomság, mondhatni a bounty csoki hasonmása. És talán a kókusz miatt, de ahogy ízlelgettem, becsuktam a szemem és hirtelen egy fehér homokos tengerparton találtam magam, ahol egy nyugágyban feküdve élveztem a napsütést. Csak feküdtem és nem volt más dolgom, mint lazítani! Maga a vízió lehet nem véletlen, hiszen a bounty csoki papírján is, ha jól emlékszem hasonló kép fogadja a fogyasztót. 🙂

Az álmodozásom után következzen a recept!

Hozzávalók (28-30 db golyóhoz)

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla csokoládé (60% kakaótartalmú)

Lássuk, hogyan is készülnek ezek a fincsi bounty golyók

A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral jól keverjük össze, adjuk hozzá a kókuszreszeléket is és mindezt kézzel gyúrjuk össze. Ha száraznak látjuk, adjunk hozzá egy kis mascarponét, ha túl lágy akkor pedig kókuszreszeléket. A lényeg, hogy a kókuszos krémünk gyúrható állapotú legyen, ne essen szét.

Ezután a kezünket nedvesítsük be és kis golyókat formázzunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tányérra helyezzünk el.

Rakjuk be a golyókat 1-2 óra a hűtőbe, hogy jól megdermedjenek.

bounty golyó1

Míg hűlnek a kókuszgolyók, addig vegyük elő a csokoládét, tördeljük apró darabkákra és gőzfürdő felett, néha megkeverve olvasszuk fel.

Aztán a golyókat vegyük ki a hűtőből és egyesével vonjuk be őket a felolvasztott csokoládéval.

Segítségünkre lehet, akár hurkapálcika is, amiket a golyókba szúrunk és így mártogatjuk a csokiba.

Várjuk meg míg megdermednek a kókuszos, csokis golyók, utána pedig fogyaszthatjuk is!

Bounty golyó

További sütés nélküli ötletek:

Zserbógolyó

Kókusztekercs mascarponés krémmel

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x