Kókusztekercs mascarponés krémmel
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Ezt a mostani kókusztekercs receptet egy udvari sütögetős, grillezős hétvége ihlette. Bízva a jó időben meghívtuk magunkhoz a családot egy szabadtéri „eszem-iszom”-ra, természetesen desszerttel is szerettem volna készülni, mindenképpen olyan sütivel akartam várni a családot, ami egyáltalán nem krémes és ami természetesen gyorsan és egyszerűen elkészíthető. 🙂 A kókusztekercs szerintem erre a célra tökéletesen megfelelt, igaz tettem bele egy kis csavart is.
Nem vajas krémmel készítettem, hanem mascarpone krémmel. A napunk felemásan sikerült az időjárásnak köszönthetően. A bográcsban a babgulyás még elkészült, de aztán leszakadt az égi áldás és a grillezést a benti tűzhelyen kellett folytatni. Ennek ellenére a végső fogást, a desszertet is sikerült kitálalni! 🙂
Hozzávalók
A kekszes tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál rum
- kb. 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
- 6 evőkanál sárgabaracklekvár
Kókuszos krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tej
- 3 evőkanál búzadara
- 1 teáskanál vanília aroma
- 15 dkg porcukor
- 1 csipetnyi só
Lássuk, hogyan is készül ez a fincsi kókusztekercs, mascarponés krémmel
Első körben a krémet készítsük el. Egy edényben a tejet forraljuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és kevergetve főzzük sűrűre. Ízesítsük csipetnyi sóval, majd hagyjuk hűlni.
A mascarponét a porcukorral verjük habosra, majd a kihűlt tejbegrízt és a kókuszreszeléket is adjuk hozzá. Ízesítsük vanília aromával.
Ezután foglalkozzunk a kekszes tésztával. Egy tálban a darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a kakaóporral és a fahéjjal, aztán adjuk hozzá a rumot, a tejszínt és a lekvárt is, majd a puha vajat is dolgozzuk bele. Linzertészta állagú masszát kell kapnunk.
A kekszes tésztát vegyük két felé és két folpack között nyújtsuk vékonyra. Kenjük rá a kókuszos krémet, majd tekerjük fel és fóliába becsomagolva, tálalásig tároljuk a hűtőben.