Citromos fagyi házilag
- Frissítve:
- 2024.02.15.
A citromos fagyi, az egyik legjobb hűsítő desszert ezekben a tikkasztó nyári napokban. Sőt – én úgy gondolom – hogy, még jobban esik, ha mi magunk készítjük el! És igen, itt jön a kérdés? De hogyan?
Egy korábbi bejegyzésemben már írtam egy szuper csoki fagyis receptről és itt egyébként ecsetelgettem is a fagyi gépes témát. Akkor gép nélkül sikerült egy nagyon szuper terméket előállítani. Most úgy gondoltam, hogy ezt a citromos fagyit megpróbálom másképp, és beszereztem egy viszonylag olcsóbb árkategóriás fagylaltkészítő gépet.
A következtetéseket levontam: valóban a fagylaltkészítés egyszerűbb, a végeredmény pedig egy krémesebb, lágyabb jeges desszert lett. Kezdjünk is hozzá! 🙂
Hozzávalók a citromos fagyihoz
- 3 dl zsíros habtejszín
- 25 dkg porcukor
- 3 nagyobb citrom reszelt héja
- és ezeknek a citromoknak a kifacsart leve
Lássuk, hogyan is készül ez a hűsítő citromos fagyi
A recept készíthető géppel és gép nélkül is. Mivel én az elején leszögeztem, hogy géppel készítettem így a leírás is erről fog szólni.
Mielőtt nekiállnák fagylaltot készíteni, a készülék tartályát kb. 1 napra tegyük a fagyasztóba. Másnap neki is állhatunk a citromos fagyinknak.
Első körben a citromok héját reszeljük le egy tálkába, majd facsarjuk ki a citromok levét. Ezt szűrjük át és a porcukorral, valamint a lereszelt héjjal jól keverjük össze.
Vegyük elő a habtejszínt és kezdjük el kemény habbá verni. Mikor már úgy látjuk, hogy lassan jó, adjuk hozzá a citromos keveréket és együtt dolgozzuk össze.
Ezzel készen is vagyunk, tegyük a fagylaltgép tartályába a krémet és 15-20 percig kevertessük vele. Tegyük zárható fedelű dobozba, majd mélyhűtőbe. Pár óra múlva vegyük ki, és kanalazhatjuk is! A dicséretek csak úgy záporoztak! 🙂
Kipróbáltátok? Hogy sikerült?