A citromos fagyi, az egyik legjobb hűsítő desszert ezekben a tikkasztó nyári napokban. Sőt – én úgy gondolom – hogy, még jobban esik, ha mi magunk készítjük el! És igen, itt jön a kérdés? De hogyan?

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam egy szuper csoki fagyis receptről és itt egyébként ecsetelgettem is a fagyi gépes témát. Akkor gép nélkül  sikerült egy nagyon szuper terméket előállítani. Most úgy gondoltam, hogy ezt a citromos fagyit megpróbálom másképp, és beszereztem egy viszonylag olcsóbb árkategóriás fagylaltkészítő gépet.

A következtetéseket levontam: valóban a fagylaltkészítés egyszerűbb, a végeredmény pedig egy krémesebb, lágyabb jeges desszert lett. Kezdjünk is hozzá! 🙂

Hozzávalók a citromos fagyihoz

  • 3 dl zsíros habtejszín
  • 25 dkg porcukor
  • 3 nagyobb citrom reszelt héja
  • és ezeknek a citromoknak a kifacsart leve

Lássuk, hogyan is készül ez a hűsítő citromos fagyi

A recept készíthető géppel és gép nélkül is. Mivel én az elején leszögeztem, hogy géppel készítettem így a leírás is erről fog szólni.

Mielőtt nekiállnák fagylaltot készíteni, a készülék tartályát kb. 1 napra tegyük a fagyasztóba. Másnap neki is állhatunk a citromos fagyinknak.

Első körben a citromok héját reszeljük le egy tálkába, majd facsarjuk ki a citromok levét. Ezt szűrjük át és a porcukorral, valamint a lereszelt héjjal jól keverjük össze.

Vegyük elő a habtejszínt és kezdjük el kemény habbá verni. Mikor már úgy látjuk, hogy lassan jó, adjuk hozzá a citromos keveréket és együtt dolgozzuk össze.

Ezzel készen is vagyunk, tegyük a fagylaltgép tartályába a krémet és 15-20 percig kevertessük vele. Tegyük zárható fedelű dobozba, majd mélyhűtőbe. Pár óra múlva vegyük ki, és kanalazhatjuk is! A dicséretek csak úgy záporoztak! 🙂

Kipróbáltátok? Hogy sikerült?

Citromos fagyi3

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x