Ez a tripla csokis mennyország – egyébként ez az én saját találó elnevezésem – az otthoni recept könyvemben, mint nápolyi szelet található meg, szóval ez a 3 rétegű csoki csoda egy fenomenális találmány. Fehér csokoládé, étcsokoládé és tejcsokoládé rétegzése, amely a szánkba eggyé válva, hát mit ne mondjak kész orgia. 😊

Mivel anyukámék család látogatáson voltak, így megragadtam az alkalmat és meg is kóstoltattam vele ezt a tripla csokis csodát. Minden lejött az arcáról, imádta! 😁 Így rögtön el is készítettem két fajta verzióban! Mutatom:

Hozzávalók

Fehér csokoládé mousse

  • 50 g fehér csokoládé
  • 1 zselatinlap
  • 150 ml tejszín
  • 20 g cukor
  • 20 ml víz

Tejcsokoládé mousse

  • 50 g tejcsokoládé
  • 1 zselatinlap
  • 150 ml tejszín
  • 20 g cukor
  • 20 ml víz

Étcsokoládé mousse

  • 150 ml tejszín
  • 60 g étcsokoládé

Lássuk, hogyan is készül ez a tripla csokis mennyország

Első körben a fehér csokoládé mousse-t készítsük el: A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre hűlni. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá és hűtsük. A zselatint áztassuk be egy kevés vízben, majd egy edényben a 20 ml vizet és a cukrot forraljuk fel és tegyük bele a beáztatott zselatint. Jól keverjük össze, majd húzzuk le a tűzről. Mindezt öntsük az olvadt csokoládéra, majd forgassuk bele a tejszínhabot is. A mousse-t öntsük egy 25*10 cm-es formába, simítsuk el és fagyasszuk le.

A következő réteg a tejcsokoládé mousse: Ugyanúgy járunk el, mint a fehér csokoládé mousse esetében, csupán a csokoládét cseréljük tejcsokira. A fagyasztóból vegyük elő a formát, öntsük tejcsokoládé mousse-t a fehér csokoládé tetejére, majd tegyük újra a fagyasztóba.

A harmadik réteg az étcsokoládé mousse: a tejszínt verjük kemény habbá. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Miután elolvadt a csoki a tejszínt óvatosan keverjük hozzá és a fagyasztóból kivett forma legtetejére öntsük. Simítsuk el, majd fagyasszuk vissza 3 órára.

Tripla csokis mennyország

Ez a tripla csokis íz egyben valóban szuper finom, anyukám rögtön szeretett volna ismételni is! 🙂 Ha rögtön nem is, de egy pár hét múlva elkészítettem neki újból, immáron egy tortába összeállítva.

Hozzávalók a tripla csokis tortához

A kekszes alaphoz:

  • 200 g Oreo keksz
  • 10 dkg vaj

Krémek:

  • lásd. fentebb

Lássuk, hogyan készül ez a tripla csokis torta

Az alaphoz az Oreo kekszet egy késes aprítóban daráljuk össze, majd az olvasztott vajat is dolgozzuk bele. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikába simítsuk a masszát és tegyük a hűtőbe.

Ezután jöhetnek a krémek: kezdjük a fehér csokival, aztán a tejcsokival végül az étcsokoládéval. A krémek a fenti elkészítés szerint készültek, kivéve, hogy ne fagyasztót használjuk a rétegzések között, hanem a hűtőt. Íme a szülinapi torta 😋:

Tripla csokis torta1

Inspirációt:

Rupáner-konyha oldala adta!

További ötletek:

Csokoládés málnás mousse torta

Vanília fagyi

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x