Tripla csokis mennyország
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Ez a tripla csokis mennyország – egyébként ez az én saját találó elnevezésem – az otthoni recept könyvemben, mint nápolyi szelet található meg, szóval ez a 3 rétegű csoki csoda egy fenomenális találmány. Fehér csokoládé, étcsokoládé és tejcsokoládé rétegzése, amely a szánkba eggyé válva, hát mit ne mondjak kész orgia. 😊
Mivel anyukámék család látogatáson voltak, így megragadtam az alkalmat és meg is kóstoltattam vele ezt a tripla csokis csodát. Minden lejött az arcáról, imádta! 😁 Így rögtön el is készítettem két fajta verzióban! Mutatom:
Hozzávalók
Fehér csokoládé mousse
- 50 g fehér csokoládé
- 1 zselatinlap
- 150 ml tejszín
- 20 g cukor
- 20 ml víz
Tejcsokoládé mousse
- 50 g tejcsokoládé
- 1 zselatinlap
- 150 ml tejszín
- 20 g cukor
- 20 ml víz
Étcsokoládé mousse
- 150 ml tejszín
- 60 g étcsokoládé
Lássuk, hogyan is készül ez a tripla csokis mennyország
Első körben a fehér csokoládé mousse-t készítsük el: A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre hűlni. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá és hűtsük. A zselatint áztassuk be egy kevés vízben, majd egy edényben a 20 ml vizet és a cukrot forraljuk fel és tegyük bele a beáztatott zselatint. Jól keverjük össze, majd húzzuk le a tűzről. Mindezt öntsük az olvadt csokoládéra, majd forgassuk bele a tejszínhabot is. A mousse-t öntsük egy 25*10 cm-es formába, simítsuk el és fagyasszuk le.
A következő réteg a tejcsokoládé mousse: Ugyanúgy járunk el, mint a fehér csokoládé mousse esetében, csupán a csokoládét cseréljük tejcsokira. A fagyasztóból vegyük elő a formát, öntsük tejcsokoládé mousse-t a fehér csokoládé tetejére, majd tegyük újra a fagyasztóba.
A harmadik réteg az étcsokoládé mousse: a tejszínt verjük kemény habbá. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Miután elolvadt a csoki a tejszínt óvatosan keverjük hozzá és a fagyasztóból kivett forma legtetejére öntsük. Simítsuk el, majd fagyasszuk vissza 3 órára.
Ez a tripla csokis íz egyben valóban szuper finom, anyukám rögtön szeretett volna ismételni is! 🙂 Ha rögtön nem is, de egy pár hét múlva elkészítettem neki újból, immáron egy tortába összeállítva.
Hozzávalók a tripla csokis tortához
A kekszes alaphoz:
- 200 g Oreo keksz
- 10 dkg vaj
Krémek:
- lásd. fentebb
Lássuk, hogyan készül ez a tripla csokis torta
Az alaphoz az Oreo kekszet egy késes aprítóban daráljuk össze, majd az olvasztott vajat is dolgozzuk bele. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikába simítsuk a masszát és tegyük a hűtőbe.
Ezután jöhetnek a krémek: kezdjük a fehér csokival, aztán a tejcsokival végül az étcsokoládéval. A krémek a fenti elkészítés szerint készültek, kivéve, hogy ne fagyasztót használjuk a rétegzések között, hanem a hűtőt. Íme a szülinapi torta 😋: