Tudjátok, hogy nagyon szeretem az egyszerű és gyors recepteket, így hát ezzel a most következő csokis kockával sem lesz másképp.
A mostani hétvége pikk-pakk elrepült, de mindenképpen szerettem volna ezt a hetet is kipipálni annak örömére, hogy egy újabb csokis sütivel örvendezhetlek benneteket. Immáron ötödik hónapja gyűjtögetem a jobbnál jobb csokoládés recepteket és próbálom megörökíteni őket, hogy ti is kedvet kapjatok és neki lássatok az elkészítésükhöz! Remélem találtatok már olyan finomságot az oldalon, ami kedvetekre való volt, ha nem akkor nézzetek bátran körül hiszen szerencsére jó pár recept között válogathattok!
Mutatom, hogy mik is kellenek a most következő csokis kockához!
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 db tojás
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 9 evőkanál tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Öntethez:
- 4 dl tej
- 7 evőkanál cukor
Máz:
- 150 g étcsoki
- 50 g vaj
Lássuk, hogyan is készül ez az egyszerű csokis kocka
Egy tálban a tojásokat a cukorral keverjük habosra. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a búzadarát, a kakaóport, a tejet, a lisztet és a sütőport.
A sütőt melegítsük elő kb. 180 Celsius fokra, egy kisebb tepsit (24*18) vajazzunk-lisztezzünk ki. Ebbe öntsük az előzőleg elkészített tésztát és kb. 25 perc alatt süssük készre.
Amíg sül a tészta, melegítsük össze a tejet a cukorral. Ha megsült a tészta, ezzel a cukros tejjel fokozatosan öntsük nyakon. (a tészta magába fogja szívni, lehet, hogy nem szükséges a teljes mennyiség)
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd tűzről levéve adagoljuk hozzá a szükséges vaj mennyiséget. Ezzel vonjuk be a sütinket.
Ugye tényleg nem nagy ördöngösség? Viszont így a kóstolás után nekem vmi hiányzott! Lehet, hogy legközelebb nem cukros tejet fogok ráönteni a tésztára, hanem vmi csoda finom lekvárt és úgy a tetejére a csokit! Várom a véleményeket! 🙂
A receptet köszönöm: Eve and Apple oldalának
További ötletek: