Diós csokis kocka
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Dióból sosem elég! 🙂 Szerencsére az idei időjárás nagyon is kedvezett a dió termésnek, mert már a sokadik adag dió ellátmányt kaptuk a szülőktől, amit az én drága párocskám szépen lassan el is fogyasztott. 🙂 De szerencsére pont annyit még sikerült megmentem, amennyi ebbe a tényleg nagyon fincsi diós csokis kockába kellett.
Sec-perc alatt elkészült, és valóban a végeredmény egy olyan kis tuti süti lett, amelyet másnap is ugyanolyan kedvvel fogyaszthatjuk. Már ha marad belőle! 🙂
Hozzávalók
- 8 tojás
- 1 csipet só
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 3 teáskanál holland kakaópor
- tetejére: 120 g csokoládé
Lássuk, hogyan is készül ez könnyed, diós csokis kocka
Első körben a tojásokat válasszuk szét egymástól. Egy tálban a tojásfehérjét a csipet sóval verjük fel kemény habbá. Egy másik tálban pedig a tojássárgát a porcukorral, fehéredésig.
A tojássárgás, cukros keverékhez jöhet aztán a sütőpor, a kakaópor majd végül a darált dió. Jól dolgozzuk össze.
Miután megvagyunk ezzel a tojásfehérjés tálat vegyük a kezünkbe és a habot 3 adagban adjuk a diós krémhez: az első két adag még mehet robotgép segítségével (alacsony fokozaton) a harmadik adagot viszont óvatosan, spatula segítségével keverjük össze.
A sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra, majd egy tepsit béleljünk ki (kb. 35×22 cm) sütőpapírral és öntsük bele a diós tésztát. 30 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük), majd még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt.
Amíg hűl a tészta, vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd ezt csurgassuk a diós tésztánk tetejére. (Egy kis tejszínnel lágyíthatjuk az olvasztott csokinkat is) Miután megdermedt szeletelhetjük és fogyaszthatjuk is.