Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem az elmúlt hét nagyon nehezen telt, az idő csak úgy vánszorgott. Alig vártam már a hétvégét, hogy valami újat alkossak. Ráadásul ez az idő a kemény mínuszokkal… kicsit már kezd elegem lenni. Nem szeretem a hideget. Alig várom már, hogy végre jöjjön a jó idő és vele együtt a változás! Reméljük már valóban eljön!
Amúgy igen, tudom, hogy Valentin nap van, de több, mint 15 év együttlét után a párommal már nem igazán foglalkozunk ezzel a dologgal. Próbálunk úgy élni, hogy ne csak ez az egy nap szóljon a szerelemről. Bár mióta megszületett a kisfiúnk ezt egyre nehezebb megvalósítani, mivel ő még nagyon ragaszkodik hozzám – hál’ Istennek 🙂 – pedig már 7 éves…
Szóval az igaz, hogy a mai nap a szerelmeseké, viszont én mégsem szívecskés és mézes-mázas édességet hoztam nektek, hanem egy nagyon gyorsan összedobható – természetesen csokis 🙂 – desszertet, méghozzá egy csupa csokis muffin-t. Nagyon gyorsan összeállítható és kb. 20 perc sütés után fogyasztható is. A muffin receptet sütigolyó oldalán találtam, mutatom, hogy hogyan is készült!
Hozzávalók (15 db muffinhoz)
- 1 tojás
- 100 g kristálycukor
- 250 ml tej (2,8 %-os zsírtartalmú)
- egy késhegynyi vaníliaesszencia
- 100 ml olaj
- 250 g liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 3 csapott evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 100 g jó minőségű étcsokoládé – apróra darabolva
Lássuk, hogyan is készülnek ezek a csupa csokis muffinok
Egy tálban a tojást keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és a vaníliaesszenciát.
Egy másik tálban a lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóporral és a fahéjjal.
Ezután a száraz és a nedves hozzávalókat nemesítsük eggyé végül a feldarabolt csokoládé darabkákat is adjuk hozzá a masszához.
A muffin sütőformánkat béleljük ki, majd kanalazzuk bele a csokis masszát. Melegítjük elő a sütőt, majd 175 Celsius fokon kb. 25 perc alatt süssük készre a tésztát.