Csokoládés málnás mousse torta
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Számomra a málna és a csokoládé egy tökéletesen összeillő páros, így nem véletlenül döntöttem el, hogy következő próbálkozásként, ami a tortákat illeti egy csokoládés málnás mousse tortát fogok elkészíteni, természetesen telis-tele csokival.
Plusz motivációként egy közelgő születésnap miatt is szerettem volna bizonyítani és végül is a tányérokat elnézve büszkén megveregettem a vállamat. 🙂 Az ötletet Albi Gasztro oldaláról szereztem, így hát csoki fanok következzen a tömény mennyország ! 🙂
Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)
Tésztához:
- 200 g étcsokoládé
- 6 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 4 tojás szétválasztva
- 75 g barnacukor
A tejcsokoládés mousse réteghez:
- 300 ml tejszín
- 340 g tejcsokoládé
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál víz
- 3 tojás sárgája
A málnás réteghez:
- 1 evőkanál víz
- 1 teáskanál zselatin
- 220 g fagyasztott málna
- 1 teáskanál cukor
- 100 g fehér csokoládé
- 100 ml tejszín
Lássuk, hogyan is készül ez a tömény gyönyör, csokoládés málnás mousse torta
- Első körben a torta alját készítsük el. Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, majd adjuk hozzá a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
- A krémet hagyjuk hűlni kb. egy 5 percet, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a vanília aromát.
- A tojások fehérjét verjük kemény habbá, úgy, hogy a barna cukrot fokozatosan adjuk hozzá.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor a csokis krémet és a habot óvatosan keverjük össze.
- Egy sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra, illetve egy 22 cm-es tortaformát vajazzunk ki és ebbe öntsük a csokis krémet. 20-25 perc alatt süssük készre, majd 1 órát hagyjuk hűlni. (a végeredmény egy brownie szerű tészta lesz)
- Következő feladatunk a tejcsokis réteg elkészítése. Vízgőz felett a tejcsokoládét olvasszuk fel, a tejszínt verjük kemény habbá.
- A tojássárgákat is verjük fel, majd a vizet a cukorral keverjük össze egy edényben, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk sűrű sziruppá.
- Miután a szirup 1-2 percet hűlt, adjuk hozzá a tojássárgákhoz.
- A csokoládét a tejszínnel óvatosan keverjük össze, ha mindezt jól összedolgoztuk, mehet bele a tojássárgás szirupos keverék.
- A krémet öntsük a kihűlt tortalapra és 30 percre tegyük be a hűtőbe.
- Végül készítsük el a málnás réteget is. Botmixer segítségével daráljuk össze a málnát, majd egy kis szita segítségével passzírozzuk át, úgy hogy a magok már ne okozzanak problémát a továbbiakban.
- A kinyert málnaléhez adjunk egy teáskanál cukrot, amivel 5 percig forraljuk.
- Miután a málna kicsit hűlt, a zselatint a vízzel keverjük össze és adjuk a léhez.
- Vegyük elő a fehér csokit is és öntsük a még meleg málnához, keverjük addig, amíg a csoki fel nem olvad.
- Az előírt mennyiségű tejszínt verjük kemény habbá, először csak 1/3-át, majd a maradékot is hozzáadhatjuk a krémhez és óvatosan keverjük össze őket.
- Végül a krémünket öntsük rá a tortára és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A végeredmény egy csupa csokis íz kavalkád, ahol az ízlelőbimbók nem maradnak szárazon! 🤭
Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!
0
0
votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments