Egy újabb ünnepi alkalom, egy újabb születésnap! Apukám lett egy évvel öregebb és úgy gondoltam ő se maradjon ki a jóból! 🙂

Egy málnás fehércsokis tortára esett a választásom, ami  úgy érzem, hogy a habosságával az üdeségével és a könnyedségével mindenkit levett a lábáról. Maga a málnás fehércsokis torta ötlete az Instagramról származik Paulinasuga oldaláról. Be kell vallanom, hogy nem követtem teljesen a receptben leírtakat, de úgy gondolom, hogy így is egy szuper kis torta került az asztalra. Mutatom is, hogy milyen lett!

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)

Piskóta tésztához:

  • 1 db tojás
  • 90 g cukor
  • 60 g olaj
  • 130 g joghurt
  • 112 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Málnahabhoz:

  • 200 g málna
  • 55 g cukor
  • 2 lap zselatin
  • 100 g fehércsoki
  • 140 g habtejszín

Fehércsokis habhoz:

  • 130 g fehércsoki
  • 1 lap zselatin
  • 180 g habtejszín

Lássuk, hogyan is készül ez a málnás fehércsokis torta

Első körben a piskóta tésztát állítsuk össze. Egy tálban az összes hozzávalót robotgéppel keverjük össze, majd a masszát egy kivajazott lisztezett tortaformába öntsük. Tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 160 Celsius fokon 20-25 perc alatt süssük készre. Ha a tészta kihűlt, óvatosan vágjuk ki a formából, majd a torta karikát helyezzük vissza a tészta köré, így biztosítva a krémek felhelyezését.

A málnát főzzük fel a cukorral, közben a zselatin lapokat hideg vízbe áztassuk be. Kb. 5 perc után a lapokból jól nyomkodjuk ki a vizet és a még meleg málnás sziruphoz keverjük. Ha feloldódott vegyük le a tűzről. Ezután én ezt az egészet átszűrtem a magok miatt, természetesen, ha a magok titeket nem zavarnak, akkor ez a folyamat kihagyható. Majd adjuk hozzá a fehércsokit is, amit vízgőz felett olvasszunk fel. A tejszínt is verjük fel kemény habbá. Amint kihűlt a málnás fehércsokis krém keverjük össze a tejszínnel és kenjük a kihűlt piskóta tészta tetejére. Rakjuk be a hűtőbe dermedni.

A fehércsokis krém elkészítése következik. A lap zselatint szintén rakjuk hideg vízbe. A csokit olvasszuk fel 30 g tejszínnel majd még melegen tegyük bele a zselatint, amiből a vizet szintén jól nyomkodjuk ki. Ha a zselatin elvegyült a csokis tejszínnel vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. A tejszínt újra kemény habbá kell felverni, majd a kihűlt csokis krémhez kell keverni. A torta tetejére ez a krém fog kerülni. Újra tegyük hűtőbe, majd díszíthetjük és fogyaszthatjuk!

Málnás fehércsokis torta

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x