Darkest Desire A különleges kézműves csokoládék webáruháza

A Darkest Desire webáruház Ajtony Csaba gyerekkori álmaihoz vezethető vissza, hiszen a csoki iránti szeretete ekkor kezdődött.

Imádom az ilyen történeteket! Megerősít abban, hogy igenis bármit elérhetünk az életünkben, ha céltudatosan, magabiztosan megyünk előre azért, hogy az elképzeléseinket beteljesítsük.

Olvassátok Csaba történetét és merítsetek belőle egy kis erőt, hogy egy esetleges megvalósítatlan álom megvalósított legyen! 🙂

Hogyan született meg a Darkest Desire webáruház?

A webáruház ötletének forrása gyerekkoromra nyúlik vissza, mert mindig nagyon szerettem a csokis édességeket, a kakaót és a csokoládét. Ez eleinte még kimerült a Boci csokiban, aztán a ’90-es évektől megjelentek a boltokban a Milka csokik is (ami kb. olyan élmény volt számomra, mint az első McDonalds megnyitása a Váci utcában). Aztán a harmincas éveim vége felé egyre jobban kezdtem átszokni az étcsokoládékra és egyre fontosabbá kezdett válni, hogy milyen alapanyagokból és mennyire etikusan, környezetbarát módon készül az adott csokoládé. Így kezdtem el kézműves étcsokoládékat fogyasztani. Innen már csak egy lépés volt, hogy körül nézzek a nemzetközi porondon, így találtam rá sok olyan csokira amelyet most is forgalmazunk.

A webáruház ötlete abból származik, hogy kössük össze a kellemest a hasznossal, hogy olyan dologgal foglalkozzak amit magam is szeretek (fogyasztani) és érdekel. A Darkest Desire elnevezés maga egy szójáték: a dark chocolate (jel.: étcsokoládé) és a desire (vágy) szavak párosításából származik. A darkest egyben utal arra is, hogy sokféle 90-100%-os étcsokoládét forgalmazunk. Mivel több évtizedes informatikai gyakorlat áll a hátam mögött a webáruház elindítása viszonylag egyszerű volt, nem ütköztem nagy nehézségekbe. A marketing terén lőttünk pár bakot, de az évek alatt sikerült kialakítani egy működőképes marketing stratégiát is.

Darkest Desire_3

Milyen fajta csokoládék találhatók a webáruházban?

Minden csokoládénk vegan, tehát tejtermék és tojás mentes. Termékeink nagy része étcsokoládé 60-100%-os kakaótartalommal, de megtalálhatóak növényi tejjel készült tejcsokoládék is. Minden nálunk kapható csokoládé etikus forrásból származik, ami azt jelenti, hogy a termelők és a gyártók ügyelnek a környezetvédelemre, valamint arra, hogy a termelők a csokik árának fair részét kapják meg (Fair Trade, Direct Trade).

A termékek beszerzése közvetlenül a termelőtől történik. Nagyon érdekelne, hogy ez hogyan is történik, hiszen a világ számos szegletéből találhatók csokoládék a webáruház kínálatában?

Mi a csokikat vagy a gyártótól (Zotter, Melt, Chocolatemakers) vagy európai disztribútoroktól vásároljuk meg. Viszont a gyártók közvetlenül a termelőktől veszik meg a kakaóbabot, közeli és jó kapcsolatot ápolva velük. Mind a termelőknek, mind a gyártóknak fontos a fenntarthatóság: ügyelnek a természeti környezetre és arra, hogy a kakaótermelőknek ez a tevékenység hosszú távú megélhetést biztosítson.

Hogy látod, az emberek vágynak a minőségi csokoládéra?

Én úgy látom, hogy az elmúlt tíz évben egyre divatosabbá váltak a kézműves termékek, a minőségi, környezetbarát és egészséges alapanyagok. Így van ez a csokoládék esetében is egyre több embernek fontos a minőség a mennyiséggel szemben. Egyre többen felfedezik, hogy a csokoládé, akárcsak a bor, egy olyan élvezeti cikk, amelyet lehet ízlelni, kóstolgatni.

Darkest Desire_4

Melyik a kedvenc csokid?

Nekem a To’ak étcsokoládéi és kakaója ízlik a legjobban.

Civil szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat is támogattok. Kifejtenéd bővebben, hogy ez hogyan is történik?

Vannak olyan termékeink (pl. a Chocolatemakers Gorilla), amelyek eleve alapítványok, jótékonysági szervezetek készítenek, így ezen csokik megvásárlásával közvetlenül is támogathatjuk ezeket a szervezeteket és ezen szervezetek céljait. A magyar JaneGoodall Intézettel is volt egy matricás akciónk, akik a matricás csokikat vették, azok 300 Ft-al támogatták az Intézetet. Az AdniJógásokkal sokrétű az együttműködésünk, a jógaoktatókat általában csokoládékkal, ajándékcsomagokkal szoktuk meglepni.

Darkest Desire_2

Darkest Desire Klub egy exluzív csoki rajongó közösség. Hogyan lehet a tagjává válni, illetve milyen előnyöket élvezhet az, aki csatlakozni szeretne? Esetleg szerveztek csokis programokat is?

A Klubot elsősorban azért találtuk ki, hogy csokikóstoló rendezvényeket tartsunk, megismertessük a kézműves csokoládékat az érdeklődők számára. Azonban a COVID-járvány, majd az Őrségbe költözésünk és a kislányunk születése ezeket a terveinket keresztül húzta. De tervezzük, hogy az Őrségben hamarosan nyitunk egy kis boltot, ahol nem csak vásárolni lehet, de csokikóstolókat is szeretnénk rendezni majd.

Darkest Desire csapata

A Darkest Desire egyenlőre online elérhető, magyar és angol nyelvű oldalakkal:

www.etcsokibolt.hu

www.darkchocolates.eu

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x