Nutellás bonbon mogyoróval
- Frissítve:
- 2023.09.16.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én, amikor meghallom, hogy NUTELLA, mindig Micimackó mézes csuporja jut eszembe. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ebben az esetben nem mézről van szó, hanem egy mogyorós, csokis krémről. De sokak szerintem úgy vannak vele, mint Micimackó a mézzel, a NUTELLÁ-ból sosem elég! 🙂
Érdekesség, hogy a NUTELLÁ-t a második világháborút követő kakaóhiány következtében sikerült megalkotni egy olasz cukrásznak, amely akkoriban mogyoróból, cukorból és egy kevéske kakaóból készült. Majd újra gondolták a receptet, és addig kísérleteztek, míg megalkották az általunk ismert mogyorókrémet.
Így gondolom nem nehéz kitalálni, hogy a mostani bonbonom főszereplője nem más lesz, mint az előbb említett csokis krém egy kis egész mogyoróval megspékelve. Szóval, ha felkészültetek, kezdődjék a bonbonkészítés!
Hozzávalók a bonbon készítéshez
Az alábbi alapanyagokra, eszközökre lesz szükségünk:
- 200 g étcsokoládé: a továbbiakban is az Aldis Choceur márkát használtam
- Porított kakaóvaj
- NUTELLA
- Mogyoró a bonbonok belsejébe töltve
- Bonbon polikarbonát forma
- Maghőmérő
- Spatula, mérleg
Lássuk, hogyan is készülnek ezek a nutellás bonbonok
A marciános bonbonnál leírtak szerint járunk el, legelőször temperáljuk a csokit, majd ha a csokoládé elérte a kívánt hőfokot töltsük be a formába. Ez az első lépés, elkészítjük a bonbonunk burkát.
Csöpögtessük, majd húzzuk le a felesleges csokoládét, aztán hűtsük, kb. 20 percig.
Mikor kivesszük a hűtőből mindegyik mélyedésbe egy-egy darab mogyorót helyezzünk el, majd töltsük meg NUTELLÁ-val úgy, hogy a lezáráshoz hagyjunk helyet.
Ezután a maradék csokoládét újra temperáljuk, és a megfelelő hőmérséklet elérését követően csurgassuk rá a formára. Egy gyors, határozott mozdulattal a felesleges csokoládét távolítsuk el, és ismét tegyük hűtőbe kb. 1,5-2 óráig.
Aztán a formából eltávolítható, és már fogyasztható is!

Ki tartozik a NUTELLA rajongók táborába?