A karácsony már a nyakunkon, így a kérdés, „hogy milyen finomságot tegyünk az ünnepi asztalra?” is egyre gyakrabban fordul meg a fejünkben. Szerintem ti is így vagytok vele, hogy szeretnétek újítani, és nem mindig a megszokott édességeket választani. Ebben szeretnék a segítségetekre lenni!

A keksztekercs mindenki számára ismert és kedvelt, főleg a kókuszos verzió. Ezt egyébként én is elkészítettem, itt meg is nézhetitek, hogy hogyan. De mennyire ismert számotokra az ostyás változat? Nos most őt szeretném bemutatni nektek, íme az ostyás keksztekercs! 🙂

Hozzávalók: 1 rúd elkészítéséhez

  • 1 db nagyobb ostyalap (38*28 cm)
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg durvára tördelt háztartási keksz
  • 2,25 dl tej
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • rum aroma, ízlés szerint

Lássuk, hogyan készül ez az ostyás keksztekercs

Első körben egy nagyobb konyharuhát nedvesítsünk be és erre helyezzük rá az ostyalapot.

Ezután egy edényben a tejet a cukorral forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliás cukrot és a rum aromát. Miután ezzel megvagyunk, húzzuk le a tűzről és tegyük bele a vajat. A vaj elolvadása után öntsük hozzá a darált és a durvára tördelt kekszet és jól dolgozzuk össze.

A keletkezett masszát még forrón kenjük rá az ostyalapra és 2-3 percig hagyjuk rajta, hogy a lap kicsit puhuljon. Ezután óvatosan és jó szorosan tekerjük fel, majd hagyjuk hűlni.

Én személy szerint egy egész éjszakát a hűtőben hagytam, másnap szeleteltem. Íme:

Ostyás keksztekercs egészben
Osztyás keksztekercs szeletelve

A receptet köszönöm:

Ketkes oldalának

További ötletek:

Csokis pöfeteg

Csokoládés zabpelyhes keksz

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x