Vanília fagyi házilag
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Kezdek belejönni a fagyi készítésbe! 😜 Csoki, citrom és most a vanília fagyi… Lassan fagylaltozót is nyithatok! 😁 És amúgy miért is ne? A sok-sok megvalósítatlan álom közül amúgy ez az egyik!
Szóval a vanília fagyi a világ egyik legkedveltebb fagylaltja, így a repertoárból nem hiányozhat. Az előző citromos receptnél is már beüzemeltem egy olcsóbb kategóriás fagyi gépet, így most sem szerettem volna ezen változtatni. Amúgy a legjobb ebben az egészben, hogy akár van gépünk, akár nincs, ugyanúgy nekiállhatunk fagylaltot készíteni, csupán arra kell figyelni, miután bekerül a krém a fagyasztóba kb. 20 percenként keverjük át, hogy szép krémes állagban dermedjen meg. No lássuk a receptet:
Hozzávalók a vanília fagyihoz
- 120 ml tej
- 360 ml tejszín
- 10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
Lássuk, hogyan is készül ez a házi vaníliás fagyi
Első körben egy edényben a tejet, a cukor felét és a csipet sót forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és kaparjuk bele a vanília belsejét.
Vegyünk elő egy másik edényt és ebben a tojássárgákat a maradék cukorral keverjük habosra, majd adjunk hozzá egy merőkanálnyi meleg cukros tejet és alaposan mixeljük össze.
Ezután a tojássárgás keverékhez öntsük a maradék cukros tejet és lassú tűzön, figyelve, főzzük fel. Ha elvégeztünk, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, a tejszínt keverjük kemény habbá és öntsük a vaníliás krémhez. Keverjük simára, aztán helyezzük a fagyi gépünk lehűtött tartályába. Kb. 20 percig dolgoztassuk, aztán egy zárt edénybe helyezzük a krémet és tegyük mélyhűtőbe. Pár óra elteltével már fogyaszthatjuk is!
Most már egy szuper kis brownie is jól esne! 🙂
A receptet köszönöm: