Már ki voltam éhezve egy jó kis csokis édességre, így jutott a választásom erre a csokoládés banános bonbonra. Amúgy is imádom a banán csoki kombinációt, így biztos voltam benne, hogy nagyon nem nyúlhatok mellé ezzel a kis csokis finomsággal.

Szerencsére – február lévén – az idő is nekem kedvezett, hiszen a nagy forróságban nem éppen örömteli csokival dolgozni. De azért én ezt sem hagyhattam ki, itt meg is nézhetitek kedvcsinálásként! 🙂 Ha viszont haladnátok tovább, akkor mutatom is, hogy hogyan készítettem el ezeket a csokoládés banános bonbonokat.

Hozzávalók

Banános ganache (krém):

  • 50 g méz
  • 10 g vaj
  • fél banán
  • 65 g tejcsokoládé
  • 35 g étcsokoládé
  • 50 ml tejszín

Bevonat:

  • 400 g étcsokoládé

Lássuk, hogyan is készülnek ezek a csokoládés banános bonbonok

Először is a banános krémet készítsük el. Vegyünk elő egy edényt, ebben melegítsük fel a vajat a mézzel. Majd törjük össze a banánt és ebben a vajas mézes keverékben főzzük szét. Ha ezzel meg vagyunk, tegyük félre. Ezután a kétféle csokoládét egy tálban tördeljük apró darabokra. A tejszínt melegítsük fel, öntsük rá a csokira és jó alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá a banánpépet, majd hagyjuk pihenni, amíg besűrűsödik.

Ezután temperálhatjuk a csokoládét. Én eddig a porított kakaóvajas verziót részesítettem előnyben, ha nektek is ez a szimpatikusabb, akkor itt olvashattok róla bővebben.

Viszont a mostani bonbon készítés során kipróbáltam egy másik temperálási lehetőséget a „beoltós módszert”. Ebben az esetben az étcsokoládét tördeljük apró darabokra, és ennek a 2/3 részét vízgőz felett olvasszuk fel. Amint felmelegedett a csoki 45 Celsius fokra vegyük le a tűzről és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék 1/3 csokoládét. Ha elérjük a 27 Celsius fokot, ismét tegyük a vízgőz felé, amíg el nem érjük folyamatos keverés mellett a 32 Celsius fokot.

Ezután a temperált csokoládét tölthetjük vagy szilikon vagy polikarbonát bonbonformába kinek éppen mihez van kedve, hagyjuk egy kicsit állni benne, rázogassuk egy kicsit hogy a buborékok kiszabaduljanak. Majd fordítsuk meg a formát, hogy a felesleges csoki kicsepegjen, aztán spatulával is tisztítsuk meg a felületet. Ezután mehet a hűtőbe dermedni kb. 20 percre.

A hűtés lejárta után, a banános krémünket egy habzsákból a forma háromnegyed részéig töltsük meg.

Csokoládés banános bonbon töltelékkel

Ezután újra hűtsük, újabb 20 percre.

Végül a bonbon lezárásához a csokoládét újra temperálni kell a fent leírtak szerint. Ezt a forma tetejére öntsük, a felesleget pedig távolítsuk el. Újabb hűtési szakasz következik egy óra múlva pedig már fogyasztható is!

Csokoládés banános bonbon elkészült

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x