Ahogy pár nappal ezelőtt megígértem, most egy szintén nagyon egyszerű csokis bonbont fogunk elkészíteni.

A siker ugyanúgy garantált viszont itt egy kis meglepetés is várja a fogyasztót, hiszen a belső egy csokoládés tölteléket fog rejt! Nyami 😋

Hozzávalók a csokis bonbon készítéséhez

Ahogy az előző bejegyzéseknél, itt is a már ismert eszközökre, alapanyagokra szükségünk lesz:

Bonbon készítéshez:

  • 200 g étcsokoládé: az Aldis Choceur márkát használtam
  • Porított kakaóvaj
  • Szilikon bonbon forma
  • Maghőmérő
  • Spatula, mérleg
Töltelékhez:
  • 100 g tejcsokoládé: Schogetten márkát használtam
  • 100 ml habtejszín: minél magasabb legyen a zsírtartalma – én 30%-at használtam

Lássuk, hogyan is készül ez a nagyon fincsi csokis bonbon

Először a tölteléket készítsük el, a csokis ganache-t. Vízgőz felett olvasszuk fel a 100 gramm tejcsokit (Schogetten márkát), majd adjuk hozzá a 100 ml habtejszínt, ezután állandó kevergetés mellett olvasszuk össze.

Vigyázzunk, hogy semmiképpen se forrjon fel! Amikor a csoki teljesen felolvadt a tejszínben, vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük ki. 

Mivel most egy töltött bonbont készítünk, legelőször a bonbonunk burkával kell foglalkoznunk. Az előző bejegyzésekben már említett módon temperálást végzünk.

Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit, mikor 40-45 Celsius fokra melegedett (a hőmérsékletet minden esetben maghőmérővel kell ellenőrizni) vegyük le a tűzről. Figyelem, az étcsokoládé hűtése más, mint a tej-és fehér csokié, így más értékeket kell figyelni!

34-35 Celsius fokra kell hűteni, majd ezután hozzáadni a 2 grammnyi porított kakaóvajat. Tovább hűtjük, míg el nem éri a 31-32 Celsius fokot, ezután elővesszük a szilikon formánkat és beletöltjük a csokit a mélyedésekbe.

Kicsit hagyjuk így állni, majd fordítsuk meg a formánkat és hagyjuk lecsöpögni a felesleget. (én egy tortarácsot használtam, alá sütőpapírt helyeztem és arra hagytam csöpögni a csokoládét, így ez újra felhasználható)

Miután lecsöpögött, a felesleges csokit húzzuk le egy spatulával majd tegyük a hűtőbe kb. 20 percre.

Miután kivettük a hűtőből, vegyük elő a csokis ganache-t és töltsük meg vele a formánkat (én habzsákba tettem a krémet és abból nyomtam ki).

Újabb 20 percre, helyezzük a hűtőbe.

A hűtőből kivéve, a bonbonunk alját kell elkészíteni, ami azt jelenti, hogy a maradék csokit újból temperálni kell.

A fent leírtak szerint csinálunk mindent, kivéve, hogy 1 grammnyi porított kakaóvajat teszünk majd a hűtésnél a csokiba. Ha megvan a kívánt hőfok, fedjük be vele a félig kész bonbont és újból hűtsük kb. 2 órát.

Hűtés után kipattintjuk a formából, és íme a végeredmény:

Csokis Bonbon

Be kell vallanom a krémem nem sikerült tökéletesre, sajnos folyós lett. De úgy gondolom, van az úgy, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük! A lényeg, így is ízlett mindenkinek, el is fogyott pikk-pakk!

A recepthez az inspirációt:

Praliné Paradicsom oldala adta!

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x