Csokoládélikőr
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Nem rajongok az alkoholos italokért, de egy jó fajta csokoládélikőrrel, mindig le lehet kenyerezni. 😀 Így gondoltam egyet és a karácsonyi ünnepek alkalmával el is készítettem egy kis adaggal.
A legtöbb recept szerint a fehér rum a fő alkotóeleme, így hát e szerint álltam én is neki ennek az egész csokoládélikőr készítésnek. De őszinte leszek, soha ennyit nem futottam alkohol után, ráadásul úgy hogy aztán a végén nem is találtam azt, amit kellett volna 😂, így maradt a vodka, mint fő hozzávaló.
Egy csinos kis csatos üveggel azonban sikerült megadni ennek az egész készülődésnek a varázsát. El is gondolkodtam, hogy jövő karácsonykor akár, mint egy kis gasztroajándék is működhet ez az egész csokilikőrös dolog. És akkor talán már fehér rumot is találok! 😉
Hozzávalók
- 400 ml víz
- 2 evőkanál cukor
- 250 gramm étcsokoládé
- 400 ml habtejszín
- 400 ml vodka vagy fehér rum
Lássuk, hogyan is készül ez a fincsi csokoládélikőr
Első körben egy edényben a vizet, a cukorral forraljuk fel.
Dobjuk hozzá az étcsokit, és addig kevergessük, amíg a csokoládé el nem olvad.
Végül tegyük hozzá a tejszínt is, jól keverjük össze mindennel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a vodkát vagy éppen a rumot.
Ezután hagyjuk hadd hűljön ki, majd mehet a hűtőbe. Pár óra múlva már fogyasztható is!
