Nem rajongok az alkoholos italokért, de egy jó fajta csokoládélikőrrel, mindig le lehet kenyerezni. 😀 Így gondoltam egyet és a karácsonyi ünnepek alkalmával el is készítettem egy kis adaggal.

A legtöbb recept szerint a fehér rum a fő alkotóeleme, így hát e szerint álltam én is neki ennek az egész csokoládélikőr készítésnek. De őszinte leszek, soha ennyit nem futottam alkohol után, ráadásul úgy hogy aztán a végén nem is találtam azt, amit kellett volna 😂, így maradt a vodka, mint fő hozzávaló.

Egy csinos kis csatos üveggel azonban sikerült megadni ennek az egész készülődésnek a varázsát. El is gondolkodtam, hogy jövő karácsonykor akár, mint egy kis gasztroajándék is működhet ez az egész csokilikőrös dolog. És akkor talán már fehér rumot is találok! 😉

Hozzávalók

  • 400 ml víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 250 gramm étcsokoládé
  • 400 ml habtejszín
  • 400 ml vodka vagy fehér rum

Lássuk, hogyan is készül ez a fincsi csokoládélikőr

Első körben egy edényben a vizet, a cukorral forraljuk fel.

Dobjuk hozzá az étcsokit, és addig kevergessük, amíg a csokoládé el nem olvad.

Végül tegyük hozzá a tejszínt is, jól keverjük össze mindennel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a vodkát vagy éppen a rumot.

Ezután hagyjuk hadd hűljön ki, majd mehet a hűtőbe. Pár óra múlva már fogyasztható is!

Csokoládélikőr

A receptet köszönöm:

Street Kitchen oldalának

További ötletek:

Forró csoki

Csokis shake

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x
Csokoládéblog
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.