Egy kis boldogság mindenkinek jár, főleg ha a most következő csokoládés zabpelyhes kekszet választjuk! Pozitív embernek tartom magam és megpróbálom az életemet is így alakítani. Próbálom mindenben a jót látni, így ebből a sajnálatos módon kialakult vírus helyzetből is szeretném a magam részéről a legjobbat kihozni.

Úgy terveztem, hogy a héten több recepttel is előrukkolok, de az igazat megvallva ez az egy is elég nehézkesen jött össze. A napokban elég sok minden történt az életemben, ami úgy gondolom, hogy inkább előre visz, mint hátra, így egyáltalán nem bánom, hogy végül is így történt.

Főleg úgy, hogy egy olyan receptet találtam, amit tényleg mindenkinek érdemes kipróbálni. Csokis kekszet már készítettem, de ez a csokoládés zabpelyhes keksz is egy fenomenális találmány. A recepttől annyiban tértem el, hogy én diót nem használtam fel, de ettől függetlenül sem fogtok tudni ellenállni ennek a csokis finomságnak!

Hozzávalók

  • 5 + 2,5 dkg zabpehely
  • 7,5 dkg liszt
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 púpos evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé apróra vágva (Lindt 70%-os csokoládéját használtam)
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 tojás

Lássuk, hogyan készül ez a csokoládés zabpelyhes keksz

Első körben mérjük ki az 5 dkg zabpelyhet, amelyet egy serpenyőben 3-4 perc alatt pirítsunk meg. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy késes aprítóban őröljük meg.

Egy tálban keverjük össze a zabpehely őrleményt a liszttel, a szódabikarbónával és a kakaóporral.

Aztán a csokoládéval dolgozzunk tovább. Apróra daraboljuk fel és adjuk hozzá az előzőekhez.

Vegyünk elő egy másik tálat, amelyben a puha vajat, a cukorral és a tojással habosra keverjük ki. Ha ezzel megvagyunk, akkor a két tál tartalmát jól dolgozzuk össze és mindezekhez mehet még a 2,5 dkg zabpehely.

A masszából diónyi gömböket formázzunk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben lapítsuk őket kb. egy 3-4 cm-es korongokká.

csokis zabpelyhes keksz1

A sütőt 200 Celsius fokra melegítsük elő és ezen a hőfokon kb. 8 perc alatt süssük készre.

csokis zabpelyhes keksz2

Majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, a végeredmény pedig egy valóban isteni finom csokis zabpelyhes keksz lesz! 🙂

Csokoládés zabpelyhes keksz

További kekszes ötletek:

Narancsos csokis keksz

M&M-es kekszek

Ha szeretnél az újdonságokról, friss receptekről hírt kapni, vagy csupán kérdésed, észrevételed lenne keress bátran!

0 0 votes
Hogy tetszett?
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Gondolataidat, véleményed megoszthatod!x
Csokoládéblog
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.