Csokoládés zabpelyhes keksz
- Frissítve:
- 2024.02.15.
Egy kis boldogság mindenkinek jár, főleg ha a most következő csokoládés zabpelyhes kekszet választjuk! Pozitív embernek tartom magam és megpróbálom az életemet is így alakítani. Próbálom mindenben a jót látni, így ebből a sajnálatos módon kialakult vírus helyzetből is szeretném a magam részéről a legjobbat kihozni.
Úgy terveztem, hogy a héten több recepttel is előrukkolok, de az igazat megvallva ez az egy is elég nehézkesen jött össze. A napokban elég sok minden történt az életemben, ami úgy gondolom, hogy inkább előre visz, mint hátra, így egyáltalán nem bánom, hogy végül is így történt.
Főleg úgy, hogy egy olyan receptet találtam, amit tényleg mindenkinek érdemes kipróbálni. Csokis kekszet már készítettem, de ez a csokoládés zabpelyhes keksz is egy fenomenális találmány. A recepttől annyiban tértem el, hogy én diót nem használtam fel, de ettől függetlenül sem fogtok tudni ellenállni ennek a csokis finomságnak!
Hozzávalók
- 5 + 2,5 dkg zabpehely
- 7,5 dkg liszt
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé apróra vágva (Lindt 70%-os csokoládéját használtam)
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg barnacukor
- 1 tojás
Lássuk, hogyan készül ez a csokoládés zabpelyhes keksz
Első körben mérjük ki az 5 dkg zabpelyhet, amelyet egy serpenyőben 3-4 perc alatt pirítsunk meg. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy késes aprítóban őröljük meg.
Egy tálban keverjük össze a zabpehely őrleményt a liszttel, a szódabikarbónával és a kakaóporral.
Aztán a csokoládéval dolgozzunk tovább. Apróra daraboljuk fel és adjuk hozzá az előzőekhez.
Vegyünk elő egy másik tálat, amelyben a puha vajat, a cukorral és a tojással habosra keverjük ki. Ha ezzel megvagyunk, akkor a két tál tartalmát jól dolgozzuk össze és mindezekhez mehet még a 2,5 dkg zabpehely.
A masszából diónyi gömböket formázzunk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben lapítsuk őket kb. egy 3-4 cm-es korongokká.

A sütőt 200 Celsius fokra melegítsük elő és ezen a hőfokon kb. 8 perc alatt süssük készre.

Majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, a végeredmény pedig egy valóban isteni finom csokis zabpelyhes keksz lesz! 🙂
